NEWS
valfresco

Stožer civilne zaštite Istarske županije otkazao sva javna okupljanja i javne manifestacije u Istri !

arena-slider6
10.07.2020. 18:25; Učitavanja: 1.847; Početna / Obavijesti / Stožer civilne zaštite Istarske županije otkazao sva javna okupljanja i javne manifestacije u Istri !

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Hrvatskoj s koronavirusom Stožer civilne zaštite Istarske županije odlučio je u petak otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije u Istri uključujući Pulski i Motovunski filmski festival te Međunarodni jazz festival u Grožnjanu.

“Gosti i izvođači na tim manifestacijama dolaze iz zemalja visokog rizika. Ti događaji okupljaju veliki broj posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance te je u takvim okolnostima teško provoditi protuepidemijske mjere”, naveo je predsjednik istarskog županijskog Stožera CZ Dino Kozlevac u Odluci o otkazivanju kulturnih i zabavnih manifestacija u  okolnostima COVID-19 epidemije u Hrvatskoj i zemljama okruženja.

Procjenjuje da okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje COVID-19. To može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju, te dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji, navodi se u odluci.

“Ova se odluka upućuje Nacionalnom Stožeru civilne zaštite na potvrđivanje”, zaključio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Inače, nakon jučerašnjih devet, u petak je u Istri utvrđeno novih osam slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je u protekla 24 sata obrađeno 164 uzoraka briseva.

(Hina)

Odluka – o djelatnostima u kulturi i zabavi

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S