NEWS
Best of Poreč

Srednja škola Mate Balote uspješno se predstavila na 3. Danu zavičajnosti!

24.05.2019. 23:20; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Srednja škola Mate Balote uspješno se predstavila na 3. Danu zavičajnosti!
Bez_naslova

Učenici i mentorice na projektu zavičajne nastave kojeg provodi Istarska županija uspješno su se predstavili na 3. Danu zavičajnosti koji se održao u Gimnaziji Pula 10. svibnja 2019. godine. Ovogodišnji projekt ”Svaka grota svoju štoriju ima – arhitektonski razvoj Poreča kroz prošlost” bio je fokusiran na istraživanje porečke arhitekture kroz stoljeća i stilove, a rezultat svega su 4 makete (Srednja škola Mate Balote, Palestra, hotel Riviera i svjetionik), knjižica o porečkoj arhitekturi na hrvatskom i talijanskom jeziku, brošura te dokumentarac. Ovo je već treći uspješni projekt kojeg provodimo u školi, a svake se godine odazovu brojni učenici škole raznih usmjerenja, te je tako bilo i ove godine. Sveukupno u projektu sudjelovalo je 22 učenika te mentorice: prof. Andrea Deković, prof. Sanja Banko Sirotić i prof. Dunja Brence. Na 3. Danu zavičajnosti sveukupno su se predstavile 22 srednje škole Istarske županije sa svojim projektima, a najviše pažnje su privukle, naravno, naše makete te tjestenina i čokolade od šparuga.

Dodajmo kako je finalni dokumentarac premijerno prikazan široj javnosti na završnoj svečanosti škole, u ponedjeljak 20. svibnja 2019. godine, a za tu je priliku postavljena i izložba fotografija koje su nastale tijekom rada na projektu. Autori dokumentarca su Ana Grujić i Antonio Petrovski, a fotografija Mija Antonija Radosavljević koja je ujedno i istraživač na projektu.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u projektu i koji su nas podržali tijekom cijele školske godine ?

Adriana, Laura, Ivana, Nikol, Ana, Katja, Dora, Mara, Mija i Sara

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani