NEWS
VALAMAR-S-sezona

srednja škola Mate Balote ponosni domaćini županijskog Natjecanja iz hrvatskog jezika

FB_IMG_1680150999664
30.03.2023. 13:46; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / srednja škola Mate Balote ponosni domaćini županijskog Natjecanja iz hrvatskog jezika

Dana 28. ožujka SŠ Mate Balote u Poreču bila je domaćin  osnovnim i srednjim školama Istarske županije povodom održavanja županijske razine natjecanja za mlade jezičare. Ukupno se u šest kategorija natjecalo čak 87 učenika, a naši su učenici bili iznimno uspješni.

Učenici SŠ Mate Balote osvojili su čak tri prva mjesta; u 1. razredu – Eva Barbara Janko, u 2. razredu Tena Mihoković, a u 3. razredu – Lana Persiko. Ostale učenice također zapaženog uspjeha; drugo mjesto u 3. razredu – Sonja Rajko i dva četvrta mjesta, u 2. razredu Ivona Baran i u 3. razredu Ema Berta Bočkor. Mentorica je naša ponosna profesorica Anči Ritossa Blažević te im ovom prilikom od srca čestitamo!

Uzvanike je u uvodnom dijelu programa pozdravio i prigodnim riječima ohrabrio naš ravnatelj Krešimir Bronić, a nekoliko pozdravnih riječi uputio je i dogradonačelnik grada Poreča, gospodin Ugo Musizza.

U kratkom programu dobrodošlice, predstavila nam se učenica 2. razreda jezične gimnazije, Lucija Geržinić sa svojom pjesmom na čakavskome narječju – Nonina lumbrija. Njezin je rad među odabranima na natječaju Katedre čakavskoga sabora u Žminju te je tiskan u zbirci KAKO ČA ZVONI VA ŽMINJE, a možete ga u cijelosti poslušati na našem prethodnom postu Facebooka SŠMBP.

Zbor Umjetničke škole Poreč, koji je izvedbom himni otvorio svečanost pod vodstvom učiteljice Marijane Gulić, izveo je i svima poznatu Terru magicu (također objavljenu u prethodnom postu naše Facebook stranice).

Zahvaljujemo svim sudionicima županijske razine natjecanja i njihovim marljivim mentorima te im želimo još mnogo uspjeha u daljnjem životu i radu!

SŠ Mate Balote

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email