NEWS

Srčanom predstavom pokvariti sisačku nogometnu feštu

26.08.2016. 11:20; ; Početna / Sport i rekreacija / Srčanom predstavom pokvariti sisačku nogometnu feštu
vijesti_1_hXiF2xuBU6

Nakon što su nekoliko godina bili aspiranti za ovaj rang natjecanja, sutra, s početkom u 17:30, nogometaši Jadrana igrati će napokon susret Treće HNL Zapad. Očekuje ih put u Sisak kod najstarijeg hrvatskog kluba, HNK Segeste.

Oni su ispali iz Druge HNL i kadar im se u najmanju ruku „osipao“. Vratar Ante Topić otišao je u Split, Josip Zeba u slovenski Aluminij, a put Gorice krenuo je Josip Serdarušić. Dino Eberl postao je novi igrač Marsonie, a Hrvoje Bukvić nositi će dres Hrvatskog Dragovoljca.

Adis Hadžanović nastaviti će karijeru u slovenskim Brežicama, a Luka Čagalj u Šibeniku. Lučko im je „otelo“ najboljeg strijelca Igora Prijića, a Cibalia Luku Muženjaka.

Pridošlih je također mnogo, ali pitanje je mogu li se nazivati pojačanjima. Iz obližnjeg Lekenika doveli su gotovo jedan cijeli sastav: Ivica Alapić, Vladimir Golić, Luka Grgić, Karlo Jolić, Tomislav Gajdek, Ivan Marović, Antonio Poljak i Josip Balen bili su do jučer četvrtoligaški igrači.

Malo poznatije ime je Tomislav Ivičić, 28-godišnjak koji u svom sportskom životopisu ima klubove poput Pomorca, Karlovca, Vinogradara, Samobora, Napredak iz Kruševca, i Al Fahaheel iz Kuvajta. Dakle, u Sisku potpuni remont, a rad kluba je po velikom prismotrom javnosti zbog navodne netrasparentnosti, pa treneru Zoranu Buincu sigurno neće biti lako raditi.

U Poreču drugačija slika. Malo su „trgovali“ i mirno čekali prvenstvo. Napustio ih je tek Oliver Sumić (HNK Gorica, aspirant na Prvu HNL), a „novaci“ u klubu su Gianfranco Milocani koji dolazi iz Novigrada te dvojac na posudbi iz Istre 1961: Sebastijan Jokić i Petar Marinčić.

Predsjednik kluba Lado Lačen pred otvaranje prvenstva doima se staloženo: „Spremni smo za početak treće lige. Nismo previše dovodili igrača, želja je da oni koji su izborili treću ligu, u njoj i igraju. Znamo da neće biti lako, ali vjerujemo ovim momcima koji su nas toliko puta razveselili.“

Inače, Porečani u Sisak dolaze kao uvertira velikoj proslavi 110. godišnjici sisačkog kluba na kojoj će nastupiti i reprezentacija, pa predstavnici kluba sa sobom nose i prigodni poklon.

U glasu lani najboljeg strijelca Porečana osjeća se optimizam: „Pripreme su bile odlične, prošle su bez ozljeda, svi smo zdravi i tisuću posto s glavama koncentrirani na sutrašnju utakmicu“, kazala je „najoštrija porečka igla“, Marko Kepčija.

O Segesti biranim riječima: „Oni su bivši drugoligaš, njihova povijest govori dovoljno i mislim da nas čeka jedna teška utakmica. Sigurno imaju kvalitetu za ovu ligu, ali mi ćemo igrati svoju igru i dati sve od sebe. Treba bit realan i reći da bi i sa bodom u Sisku bili zadovoljni.“

Sastav je nepoznat, ali za pretpostaviti je da će Jadran krenuti u 4-2-3-1 formaciji sa njim na lijevom krilu, a sa Šoškićem u „špici“, dok bi pojačanja Marinčić i Jokić mogla zauzeti bočne pozicije, jedan ofenzivno desno, drugi obrambeno lijevo

Elvis Uravić, istrasport.eu

Print Friendly, PDF & Email