NEWS

SOMMELIERI U Poreču

24.04.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / SOMMELIERI U Poreču
13878.jpg

Hrvatski sommelier organizira već tradicionalno Nacionalno prvenstvo za sommeliere. Deveto po redu, Prvenstvo će se održati 1. svibnja 2005. godine u Poreču, u Hotelu "Pical", za vrijeme trajanja Vinistre, međunarodne izložbe vina i vinarske opreme.

9. Nacionalno prvenstvo održat će se 1. svibnja 2005. prema slijedećem programu: prijepodne će se održati polufinalno natjecanje, a finalni dio otvoren je za javnost s početkom u 15:30 sati u hotelu "Pical" u Poreču. Istog dana 1. svibnja predviđena je svečana večera na kojoj će se predstaviti dobitnici nagrada sa Vinistre i pobjednici 9. Nacionalnog prvenstva za sommeliere.

Organizator natjecateljskog dijela je Hrvatski sommelier klub, a tehnički suorganizator programa je, već drugu godinu za redom, Riviera Holding d.d. Predsjednik ocjenjivačkog suda je, tradicionalno, predsjednik HSK-a Ninoslav Dusper.

Sponzori Prvenstva su Riviera Holding d.d., Turistička zajednica Istarske županije i Sanpellegrino i Aqua Panna.

Na prvenstvu se očekuje 15-ak natjecatelja, a u finalnom dijelu nastupit će 3 najbolja sommeliera prema rezultatima iz polufinala koji će pred publikom pokazati svoje umijeće u otvaranju pjenušca, prepoznavanju vina i alkoholnih pića, rastakanju vina, ispravljanju vinske karte, dekantiranju i ophođenju sa gostom, prilikom čega će gosti za stolom biti osobe iz javnog života.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email