NEWS

Šokantna devastacija na Trgu slobode u Poreču

19.04.2019. 21:03; ; Početna / Crna kronika / Šokantna devastacija na Trgu slobode u Poreču
57267640_580860659084756_3224147389791076352_n

Društvenim mrežama proširio se Facebook status gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića koji se oglasio nakon šokantne devastacije jednog od najljepših primjeraka historicističkih vrata u Poreču. Kako i kome je palo napamet devastirati kulturnu baštinu na uštrb bankomata pokazati će vjerojatna istraga jer je gradonačelnik Peršurić ovaj nemili događaj prijavio policiji i Ministarstvu kulture – konzervatorskom odjelu. Status gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića objavljujemo u cijelosti.

„Devastiran je jedan od najljepših primjeraka historicističkih vrata u Poreču koji pokazuje zastupljenost visoke razine umjetničkog obrta tijekom austro-ugarskog razdoblja. Sama vrata su pomalo bila i simbol Trga slobode od njegovog nastanka do današnjih dana.

Ovakvo ponašanje i manjak poštovanja prema povijesti grada starog dvije tisuće godina me boli. Boli me kao Porečana, prije svega, a onda i kao gradonačelnika. Toliki ljudi se iz dana u dan trude svojim radom, zalaganjem, djelima i ponašanjem obogatiti i uljepšati ovaj grad koji je tu bio i bit će nakon svih nas, a dovoljno je da netko sve to zanemari i svojim postupkom dokaže koliko ne voli ni Poreč ni sve što Poreč ima.

Ovo sam već prijavio i policiji i Ministarstvu kulture – konzervatorskom odjelu, kako bi netko i odgovarao za ovakvo ponašanje. Jer za ovakve devastacije svi moramo imati nultu stopu tolerancije“.

(REX)

Print Friendly, PDF & Email