Dvije PRVE i tri DRUGE nagrade na Međunarodnom festivalu “Dani harmonike” za učenike Umjetničke škole Poreč

20190413_215903
19.04.2019. 20:51; ; Početna / Kultura / Dvije PRVE i tri DRUGE nagrade na Međunarodnom festivalu “Dani harmonike” za učenike Umjetničke škole Poreč
  1. međunarodni festival „Dani harmonike“ održao se od 12. do 16. travnja 2019. u Ugljeviku, Bjeljini (BIH) i Beogradu (Srbija). Festival je ove godine okupio veliki broj natjecatelja, predstavnike iz raznih zemalja kao Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Italija, Crna Gora, Makedonija, Švedska, Ukrajina, Litva, Njemačka, Austrija, Mađarska, Bugarska, Rumunjska…

Festival je uz natjecateljski dio programa bio obogaćen mastreclassovima i  koncertom Vladimira Murze, Jurija Šiškina, umjetnika iz Rusije te Koncertom zatvaranja i proglašenje pobjednika.

Umjetničku školu Poreč na ovom je festivalu predstavljalo pet učenika koji su svojim nastupom osvojili 2 prve i 3 druge nagrade:

  • Leona Janko je u I. kategoriji osvojila nagradu sa 90 bodova, učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski, prof.
  • Lena Pelaić je u I. kategoriji osvojila nagradu sa 89 bodova, učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski, prof.
  • Vito Mendica je u II. kategoriji osvojio nagradu sa 87,66 boda, učiteljica Anamarija Lovrečić, prof.
  • Nikola Antolović je u II. kategoriji osvojio nagradu sa 84,66 bodova, učitelj savjetnik Paolo Peruško, prof.
  • Antonela Glavić je u III. kategoriji osvojila nagradu i 2. mjesto sa 96 bodova, učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski, prof.

Natjecatelje je ocjenjivao stručni Ocjenjivački sud sastavljen od priznatih svjetskih harmonikaških umjetnika i pedagoga, a posebno smo ponosni što smo i u žiriju imali i našu predstavnicu, učiteljicu savjetnicu Anu Šterpin Zagoranski, što je veliko priznanje za njezin rad i postignute rezultate.

Ovaj fascinantan uspjeh harmonikaša još je jedanput potvrdio sjajnu kvalitetu i rad harmonikaškog odjela Umjetničke škole Poreč i veliki je poticaj za daljnje napredovanje.

Iskrene čestitke, zahvale i najljepše želje svima,

 

 Ravnateljica:                                                                                                                            
Sanjica Sara Radetić

Print Friendly, PDF & Email