NEWS

Snimljen promotivni set videouradaka „Boškarin na pjatu“ u suradnji s chefom Davidom Skokom

Fotografija br. 1
16.02.2021. 14:24; Učitavanja: 111; Početna / Gospodarstvo / Snimljen promotivni set videouradaka „Boškarin na pjatu“ u suradnji s chefom Davidom Skokom

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre u suradnji s chefom Davidom Skokom, osmislila je i snimila set promotivno edukativnih videouradaka pod nazivom „Boškarin na pjatu“. Riječ je o tri videouradaka, u kojima je naglasak stavljen na pripremu različitih rezova mesa istarskog goveda-boškarina u kombinaciji sa zanimljivim prilozima. Set videouradaka objavljen je na  službenom YouTube profilu Agencije, koji se mogu pronaći pod nazivom „Boškarin na pjatu“.

Chef David Skoko, poznat kao promotor kvalitetnih lokalnih namirnica, u tri videa prikazao je pripremu autentičnih jela i to: serpentine od mesa boškarina, ramstek od boškarina s kineskim kupusom-pak choi i rezanci od male ruže boškarina s povrćem na ječmu. Snimanje se odvijalo u Edukacijskoj kuhinji KEYQ+ Gastro Punkt, koja se nalazi na 1. katu pulske tržnice.

Cilj edukacijsko-kulinarskih videouradaka jest približiti meso boškarina kao namirnicu široj javnosti i kućanstvima, tako da se različiti rezovi mesa koriste u pomalo drugačijim i manje poznatim jelima, a u isto vrijeme jednostavnim za pripremu u svakom domu. U sklopu ove promotivne kampanje, plasirani su recepti na bazi mesa boškarina na službenim Facebook i Instagram stranicama Edukacijsko gastronomskog centra Istre. Navedene aktivnosti povezane su s  radom Edukacijsko gastronomskog centra, koji predstavlja platformu za vrednovanje i promociju istarske gastronomije u cilju zaštite i valorizacije autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre.

Popularizacija mesa istarskog goveda-boškarina putem tradicionalnih i modernih jela te njegova gastronomska valorizacija, omogućava daljnje očuvanje autohtonih pasmina Istre, čime se održava kontinuirani uzgoj i otkup životinja od uzgajivača. Upravo iz tog razloga, dosadašnjem plasmanu sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva, u 2020. godini nadodana je mogućnost prodaje i dostave svježeg mesa građanima Istre, Kvarnera a prema mogućnostima i na adrese svih kućanstava u Hrvatskoj.

Narudžbe se šalju na kontakt email: [email protected] te sve informacije o promotivnoj ponudi mogu se pronaći na službenoj web stranici AZRRI-a: https://bit.ly/3d6Dt1R. Poruka koju poručuju iz AZRRI-a jest „Jedimo kvalitetno i lokalno“.

Set videouradaka „Boškarin na pjatu“ objavljen je na službenom YouTube profilu Agencije te na službenim profilima društvenih mreža:

  • Facebook AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre – POVEZNICA
  • Facebook Edukacijski gastronomski centar Istre – POVEZNICA
  • Instagram – POVEZNICA

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email