Smolčić: Štifanića osudila država, a ne HDZ

18.11.2013. 15:44; ; Početna / Politika / Smolčić: Štifanića osudila država, a ne HDZ

– Gradonačelnik Edi Štifanić se ne tereti i ne optužuje, on je optužen i osuđen na 18 mjeseci zatvora ili četiri godine uvjetne kazne za malverzacije dokumenata i zloporabu položaja od strane pravosuđa Republike Hrvatske, a ne od strane HDZ-a. Gradonačelniče, kojim pravom nekoga prozivate, a sami ste pravomoćno osuđeni za krivično djelo za koje jako dobro znate i navodite u svojoj izjavi da ste se nagodili s DORH-om, rekao je predsjednik porečkog HDZ-a Nikola Nino Smolčić na konferenciji za novinare kojom su porečki HDZ-ovici reagirali na izjave gradonačelnika na protekloj sjednici Gradskog vijeća o pravomoćnoj presudi. Ponovili su rečeno na njihovoj prošlotjednoj konferenciji, da zahtijevaju od Štifanića da odstupi s dužnosti gradonačelnika.

– Molimo gradonačelnika da ne radi tako agilno u interesu Grada i njihovih građana kako samo IDS zna, jer su građene Poreča skupo koštale IDS-ove dobre namjere posljednjih dvadeset godina iz kojih su isključivo imali koristi IDS-ovi puleni i pogodnici, a sve na štetu građana Poreča, kazao je Smolčić.

Odgovorio je na gradonačelnikovu izjavu da IDS-ovci nisu kolekcionari umjetnina i satova, te rekao da ne mogu izostaviti napomenuti kako pojedinci u vrhu IDS-a imaju skuplje hobije gdje vješto mešetare građevinskim, poljoprivrednim zemljištem i prirodnim dobrom grada mimo natječaja, dogovorenim ispod stola. Smolčić je ustvrdio da se politička situacija u Poreču neće nikada popraviti sve dok se na vlast budu provlačili, kako je rekao “IDS i takozvani IDS-ovi prebjezi koji su samo nominalno oporba, a javna je tajna kako i dalje sasvim uspješno surađuju”.

(V. H. Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email