NEWS
Ljeto u Funtani

Sjajan uspjeh učenika osnovne škole Finida na županijskim natjecanjima!

01.04.2021. 23:49; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Sjajan uspjeh učenika osnovne škole Finida na županijskim natjecanjima!
Ucenici-natjecanje

Povodom izuzetnih rezultata koji su učenici OŠ. Finida Poreč – Parenzo postigli na županijskoj razini ravnateljica škole Anita Sijerković-Radin prof. uputila je pohvalu i čestitku učenicima i mentorima koji su sudjelovali na natjecanjima. Poruku ravnateljice škole prenosimo u cijelosti:  

I u ovoj neobičnoj i izazovnoj školskoj godini, u godini u kojoj se radi u otežanim uvjetima i često on-line, učenici naše škole i dalje su vrlo marljivi i motivirani za dodatni rad i vrijedno se pripremaju za natjecanja. Na školskom natjecanju sudjelovali su iz gotovo svih predmeta i predmetnih područja te postigli izvrsne rezultate koje su mnoge od njih doveli i do županijske razine.

O njihovim uspjesima redovito smo izvještavali u rubrici „Natjecanja“ na službenoj stranici OŠ Finida, a ovim putem želimo svim našim učenicima još jednom čestitati i poručiti koliko smo ponosni na svaki pojedinačni uspjeh i nadasve na prekrasan način na koji predstavljaju i promoviraju našu školu!

Čestitke i veliko hvala svim učiteljima/mentorima na trudu i entuzijazmu koje su pokazali pripremajući učenike za natjecanja! Današnjim natjecanjem iz Islamskog vjeronauka  završavaju županijska natjecanja, a mi s ponosom donosimo ostvarene rezultate učenika OŠ Finida:

1. Na županijskom natjecanju iz Engleskog jezika, učenik 8.b razreda Marin Štefanac osvojio je 2. mjesto i predložen je za državno natjecanje. Marinova mentorica je učiteljica Jelena Laković.

2. Na županijskom natjecanju iz Talijanskog jezika, učenik 8.c Eros Nikolas Bestulić, osvojio je 5. mjesto u svojoj kategoriji, a učenica Nika Radović iz 8. b u svojoj kategoriji 7.mjesto. Erosova mentorica je učiteljica Manuela Mihelić, a Nikina učiteljica Indira Miljenović.

3. Na županijskom natjecanju iz Povijesti učenica 8.c Gaja Faflja, pod mentorstvom učitelja Maurizia Zennara, osvojila je 3.mjesto i predložena je za državno natjecanje.

4. Na županijskom natjecanju iz Hrvatskog jezika učenik 8.b razreda Marin Štefanac osvojio je 7. mjesto, a Marinova mentorica je učiteljica Teodora Jurić.

5. Na županijskom natjecanju iz Biologije učenik 8. b razreda Tin Kuterovac osvojio je 1. mjesto, a učenik 7.b razreda Andrej Korelić osvojio je 7.mjesto. Tinova mentorica je učiteljica Kristina Štifanić, a Andrejeva učiteljica Branka Orbanić.

6. Na županijskom natjecanju iz Fizike učenik Tin Kuterovac iz 8.b osvojio je 3. mjesto i pozvan je na državno natjecanje. Učenik Marin Štefanac osvojio je 6. mjesto, a njihova mentorica je učiteljica Valentina Lamot.

7. Na županijskom natjecanju iz Informatike, učenik 7.c razreda Zvonimir Fadiga osvojio je 2.mjesto u svojoj kategoriji. Zvonimirova mentorica je učiteljica Tihana Matika.

8. Na županijskom natjecanju „Virtualna kros liga“ uz mentorstvo učitelja Martina Šurana, učenik Oliver Bilić iz 7.d osvojio je 1. mjesto, a učenik 8. b razreda Noa Kodrnja osvojio je 3. mjesto.

9. Na županijskom natjecanju iz Matematike našu školu predstavljalo je 7 učenika: u kategoriji 4. razreda natjecali su se Paolo Mačinić i Alen Mates iz PŠ Nova Vas, u kategoriji 5. razreda Dora Kuterovac i Filip Ritoša, u kategoriji 7. razreda Zvonimir Fadiga i u kategoriji 8. razreda Tin Kuterovac i Marin Štefanac. Svi su ostvarili lijepe rezultate, a najuspješniji su bili Zvonimir Fadiga iz 7.c s osvojenim 1. mjestom i Marin Štefanac iz 8.b s osvojenim 3. mjestom. Mentorice učenicima su učiteljice Vanesa Vadinjof, Elizabeta Udovičić, Matea Piršljin i Viktorija Banko Vrtačić.

10. Na današnjem natjecanju iz Islamskog vjeronauka, pod mentorstvom Ismeta Ibišija, našu školu predstavlja učenica 8.c Samra Ahmetspahić.

11. Ovih dana iz Ministarstva znanosti i obrazovanja u našu školu stigao je i kipić pod nazivom „Oskar znanja“ koji se dodjeljuje najboljim od najboljih – za ostvareno 1. mjesto na državnim natjecanjima. Osvojila ga je prošle godine na državnom natjecanju iz Talijanskog jezika učenica 8. a razreda OŠ Finida, danas gimnazijalka, Ivona Jelovac. Bravissima Ivona!

Sigurni da će nam uskoro stići dodatni pozivi za državnu razinu natjecanja, još jednom veliko hvala i iskrene čestitke svim natjecateljima!

Vi ste naš ponos i odličan vjetar u leđa svim učenicima i djelatnicima Osnovne škole Finida!

Ravnateljica: Anita Sijerković-Radin prof

Print Friendly, PDF & Email