NEWS
Best of Poreč

Nova igrala na igralištima u Brčićima, Červaru, Mihatovićima, Špadićima i Dračevcu, uređuje se i boćalište u Buićima

postavljanja igrala
01.04.2021. 22:14; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Nova igrala na igralištima u Brčićima, Červaru, Mihatovićima, Špadićima i Dračevcu, uređuje se i boćalište u Buićima

Nastavljaju se radovi na komunalnom uređenju po porečkim naseljima, u dogovoru s predstavnicima mjesnih odbora. Kao što je i najavljeno, uz farbanje svih igrala na dječjim igralištima na području Grada, ovih je dana na nekima od njih počela i ugradnja novih igrala. Tako će na dječjem igralištu u Brčićima, u ulici Ograda, biti postavljena ljuljačka s košarom (gnijezdom), a dječje igralište u naselju Červar upotpunit će se jednosjednom ljuljačkom. Također, u Červaru uređena je i stara peza (vaga). Klatilice na opruzi za jedno dijete postavit će se na dječjim igralištima u Mihatovićima, Špadićima (kod boćališta) i u Dračevcu. U ovom potonjem naselju izvršit će se i zamjena postojeće jednosjedne ljuljačke novom dvosjednom ljuljačkom. Ispod igrala postavit će se i antistres podloga od gumenih ploča, a planirani završetak montaže igrala je za nekoliko dana.

Također, u naselju Buići počeli su radovi na sanaciji partera boćališta radi sanacije površine nakon što su krajem prošle godine riješeni potporni zid na južnoj strani boćališta te izmaknut vodovodni priključak. Radovi uključuju uklanjanje postojeće podloge, izvedbu nove podloge boćališta, te završni sloj u obliku asfaltnog zastora na četverotračnom boćalištu ukupne površine 370 metara kvadratnih. U sklopu radova uredit će se i okoliš žbukanjem čeonih zidova, te djelomičnom zamjenom postojeće ograde.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani