NEWS
VALFRESCO-S-1123
DIP2023-TOP

Šest stvari koje nikako ne treba propustiti na ovogodišnjem Tunalicious Street Food Festivalu

Tunalicious Street Food Festival_photo credit Manuel Paljubh
06.09.2023. 21:29; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Šest stvari koje nikako ne treba propustiti na ovogodišnjem Tunalicious Street Food Festivalu

Tunalicious Street Food Festival, koji je započeo 1. rujna, uskoro dolazi do svog vrhunca kada će se ovog vikenda na porečkoj rivi na ukupno sedam gastro kornera moći kušati bogata ponuda street food jela, a nezaobilazni su i drugi zabavni sadržaji koje donosi ovogodišnji Tunalicious.

Tuna specijaliteti i kokteli inspirirani Istrom u varijanti „s nogu“

Na porečkoj će rivi najbolji od najboljih od 8. do 10. rujna nuditi na svoj način osmišljene tuna specijalitete u takozvanoj uličnoj verziji pripreme. Posebnost ovogodišnjeg Tunaliciousa je Tunaholic Fish Bar – porečki specijalist za tunu u varijanti „s nogu“ koji se iz svoje originalne lokacije u Dekumanovoj ulici proširio diljem regije. Tunaholicova filozofija, vođena time da se svježe i odabrane namirnice iz mora uklope u jednostavan i zdravi jelovnik brze pripreme i modernog izgleda poslužen u ekološkoj biorazgradivoj ambalaži, savršen je prikaz ideje ovog festivala. Na Tunalicious rivu donose svoje najtraženije tuna recepte: Tunaholic Burger, Hot Tuna Hedonist, TunIstra Burger i Tuna Basilicata sendvič. Osim gastro kornera, na rivi će od petka do nedjelje biti postavljen i Aura korner sa svojim prepoznatljivim koktelima i spritzevima koji u čaši spajaju najbolje okuse Istre. Sponzor festivala Pepsi nudi osvježenje za one koji nisu ljubitelji alkohola, dok Karlovačko pivo nudi osvježavajuću varijantu u obliku svog Karlovačko Ledenog, novog lagera punog okusa s manjim postotkom alkohola. 

Tuna u „seat and eat“ verziji

Osim odlične ponude koja posjetitelje očekuje na porečkoj rivi, tunoljupci već mogu uživati u gastronomskoj ponudi restorana koji sudjeluju u Tuna Restaurant Weeku, a koji je započeo 1. rujna. Baš kao što je Tunaholic Fish Bar porečki specijalist za tunu „s nogu“, tako su Tuna Bay porečki specijalisti za tunu „na visokoj nozi“ odnosno restorani specijaliziran za visoku gastronomiju baziranu na svježoj jadranskoj tuni. Za vrijeme trajanja Tuna Restaurant Weeka, u jednoj od dvije porečke Tuna Bay lokacije, u Istra Premium Camping Resortu u Funtani, bit će dostupan poseban jelovnik od četiri slijeda pa će gosti restorana moći kušati jela poput tuna batute, tataki tune, tuna steaka te slasnog deserta.

Slijedovi tune u Spinnakeru

U sklopu serije večera pod nazivom Spinnaker Gourmet Stage, sutra 7. rujna, chef Spinnakera Goran Hrastovčak prepustit će kuhinju Stivenu Vuniću, chefu i vlasniku konobe Zijavica u Mošćeničkoj Dragi. Vunić će tako pripremiti pomno osmišljena jela čija će okosnica biti upravo jadranska tuna, a upotpunit će ih vina obitelji Ipša. Večera koja je izazvala veliki interes ljubitelja morskih delicija gotovo je rasprodana, no svakako vrijedi pokušati napraviti rezervaciju i isprobati Vunićeva „remek jela“.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email