NEWS
LUTRIJA T

“SBERBANK PRIČAROLIJA” – domaći glumci u akciji! Potražite 12 dječjih priča tijekom mjeseca travnja na Sberbank YouTube kanalu

Sberbank Pričarolija
09.04.2020. 22:59; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / “SBERBANK PRIČAROLIJA” – domaći glumci u akciji! Potražite 12 dječjih priča tijekom mjeseca travnja na Sberbank YouTube kanalu

U ovim izazovnim vremenima, više nego inače je izražena potreba da brinemo jedni za druge. Sberbank je to napravila na nekoliko načina – osim brige za zdravlje i sigurnost klijenata i naših zaposlenika, prilagodili smo svoje poslovanje kako bismo klijentima omogućili neometanu dostupnost svih  usluga  te smo ponudili i neke nove. Dodatno, pomažemo klijentima koji imaju poteškoće u otplati svojih dugovanja ponudivši im model odgode otplate kredita. Institucijama koje se svakodnevno trude pomoći najugroženijima, pomažemo donacijama. Međutim, Sberbank želi napraviti još i više. Zbog toga smo pokrenuli posebnu inicijativu pod nazivom SberCARE kojoj je cilj napraviti puno malih dobrih djela, korisnih društvenih inicijativa, kojima Sberbank daje doprinos zajednici u kojoj posluje.

Osim na zdravlje i sigurnost važno je misliti i na to kako provodimo vrijeme, a posebno kako ga provode naši najmlađi. Upravo iz tog razloga, u sklopu SberCARE inicijative, Sberbank Hrvatska odlučila je pokrenuti zabavno-edukativni projekt pod nazivom SBERBANK PRIČAROLIJA, u kojem domaći glumci čitaju popularne dječje priče.

Kako su kazališta zatvorena i djeca nemaju gdje pogledati dječje predstave, ovim projektom Sberbank Hrvatska želi omogućiti našim najmlađima kvalitetan i koristan način provođenja vremena, uz istovremen angažman glumaca koji trenutno ne mogu raditi u svojim kazalištima.

Svoje PRIČAROLIJE Sberbank će tijekom travnja objavljivati na svom službenom YouTube kanalu kao video snimke naših poznatih glumaca koji čitaju zabavne i poučne dječje priče, prije svega namijenjene onima do 10 godina starosti

Znamo da je u ovim izazovnim vremenima kada smo svi unutar četiri zida i ne družimo se međusobno teško svima, i djeci, i roditeljima – stoga smo njima i njihovim mališanima željeli uljepšati ovo vrijeme koje provode kod kuće, i to istovremeno zabavnim i poučnim sadržajem, a dječje priče koje smo izabrali su upravo to. Uključivanjem glumaca koji sada također ne mogu raditi u svojim kazalištima, željeli smo ih povezati s njihovom publikom na ovaj način“, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske, Csaba Soos.

U projekt SBERBANK PRIČAROLIJA, Sberbank Hrvatska uključila je i jednu od najčitanijih domaćih  suvremenih književnica, Sanju Pilić, kojoj je u nedavnom potresu u Zagrebu jako oštećen stan u centru grada. Priče Sanje Pilić djeci će približiti poznati hrvatski glumci i glumice: Csilla Barath Bastaić, Petra Dugandžić, Dean KrivačićJerko Marčić, a priče su snimili i pročitali u svojim domovima slijedeći preporuku Nacionalnog kriznog stožera.

Biti pisac je vrlo lijepo zanimanje, a pogotovo biti pisac za djecu. Djeca me često razvesele, volim se družiti s njima, a zahvaljujući svojim knjigama proputovala sam cijelu Hrvatsku, a i dio inozemstva. Međutim, sada su došla neka druga vremena, vremena kada nije moguće izaći iz kuće, a kamoli putovati. Zbog toga me jako raduje poziv za sudjelovanje u ovom projektu, jer treba naći neke nove načine kako bismo komunicirali s djecom’, istaknula je Sanja Pilić.

Aktivno surađujem s čak četiri kazališta koja su ovih dana zatvorila svoja vrata čime smo izravno ostali i posla. Zato mi je neizmjerno drago da su nas se sjetili iz Sberbank Hrvatska i odlučili mene i nekoliko mojih kolega angažirati na ovom projektu. Od srca im hvala i nadam se da će mališani uživati u slušanju i gledanju priča, a ono što mogu obećati je da ću se cijelim srcem dati u ovaj projekt“, izjavila je Petra Dugandžić

Sve priče Sanje Pilić mališani će moći pratiti na službenom YouTube kanalu Sberbank Hrvatska (https://www.youtube.com/user/SberbankHR) od 8. travnja 2020. (Priče: ‘Ludo vrijeme’, ‘Najdraži mjesec’, ’Proljetna prognoza’, ’Šala mala’, ’Mama se odmara’, ’Baš sam se odmorio’, ’Mačak za pet’, ’Prvoaprilska šala’, ’Veselje miriše na cvijeće’, ‘Mame, mame’, ’Spomenar’, ’Stolice‘).

Print Friendly, PDF & Email