NEWS
Max 180920 S

Sandra Ćakić Kuhar ponovno izabrana za predsjednicu Kluba žena IDS-a

30443193_1697076487038170_4119424719822782464_o
10.04.2018. 00:10; Učitavanja: 737; Početna / Politika / Sandra Ćakić Kuhar ponovno izabrana za predsjednicu Kluba žena IDS-a

U Pazinu je u subotu 7. travnja održan 7. Sabor Kluba žena IDS-a na kojem je za predsjednicu ponovno izabrana Sandra Ćakić Kuhar. Za potpredsjednice su izabrane Helga Može Glavan i Barbara Vežnaver Antonac, a za članice predsjedništva Ana Pernić, Anica Gerga, Manuela Janko, Tatjana Luksetić, Elena Puh Belci, Žaklina Štroligo, Tamara Žgrablić Širol. Dužnost glavne tajnice i dalje će obnašati Eleonora Kotiga Vaš.

Predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar istaknula je da su aktivnosti KŽ-a u proteklom mandatu bile usmjerene na profiliranje, osnaživanje i jačanje resursa žena, motivaciju, povezivanje i okupljanje žena te snažnije javno djelovanje.

Ćakić Kuhar smatra da su aktivnosti Kluba žena IDS-a doprinijele određenom zamahu u političkoj aktivaciji žena. – U dvogodišnjem mandatnom razdoblju značajno je povećan broj aktivnih žena u IDS-u, koji sada ima 64 vijećnice, što je povećanje od 56% te broj članica IDS-a, koji sada broji više od 2300 članica, što je porast od 23%.

– Sad je vrijeme da se taj zamah održi kako bi se pružila potpora dosadašnjim naporima ali i kako bi se potaknule nove inicijative te produbila praksa uvođenja rodno osviještene politike, naglasila je Ćakić Kuhar.

Predsjednica Kluba žena je napomenula i da je „IDS svoju političku volju izrazio jasno određenim ciljevima ravnopravnosti spolova, a uloga Kluba žena je da ovo pretvori u ostvarive kratkoročne ciljeve, odnosno javne politike koje će doprinijeti boljem položaju žena u društvu.

Ćakić Kuhar je naposljetku naglasila važnost decentralizacije i u kontekstu spolne ravnopravnosti zaključivši „po primjeru naše regije vidi se da regionalna i lokalna samouprava mogu bolje reagirati po pitanju javnih politika i pružanju usluga na svom području od centralizirane države.“

Saboru Kluba Žena IDS-a prisustvovali su i potpredsjednici IDS-a Katarina Nemet i Renato Krulčić, predsjednik IDS-a Pazin Davor Sloković, članica predsjedništva Mirella Mladin i glavni tajnik Kluba mladih Luka Nemet.

Istaknuli su da su vrlo ponosni na rad Kluba Žena, koji se u samo nekoliko godina uspio etablirati u snažnu platformu koja dosljedno zastupa interese i potrebe žena u Istri, uspješno zalaže za afirmaciju žena u politici, kao i za njihovu veću participaciju u javnom životu.

Print Friendly, PDF & Email