NEWS
HALF MARATON S

Sajam Tradicijski obrti na trgu – Artigianato in piazza održat će se u srijedu 16. rujna u Rovinju

119582527_3333420246737111_847236344021377979_o
16.09.2020. 00:28; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Sajam Tradicijski obrti na trgu – Artigianato in piazza održat će se u srijedu 16. rujna u Rovinju

u srijedu, 16. rujna 2020. godine povodom obilježavanja Dana Grada Rovinja – Rovigno i blagdana Sv. Fume (Eufemije), održat će se sajam koji se već nekoliko godina održava na taj dan, a posvećen je tradicijskim obrtima. Tog će se dana posjetiteljima predstaviti izlagači koji donose proizvode domaćih OPG-a, kućnih radinosti, udruga i drugih obrta. Osim brojnih izlagača iz Istre, dolaze i neki iz šireg područja Hrvatske. Bit će ukupno 41 izlagač na području šetnice duž rovinjske rive u centru Rovinja. Proizvođači koji dolaze iz Istre su iz Pazina, Pule, Pićna, Peruški, Barbana, Vodnjana, Kloštra, Kringe, Fažane, Lanišća, iz Poreča, Valture, Višnjana, Svetog Lovreča.

Ovogodišnji sajam dobio je novi naziv koji će ga jasnije približiti zainteresiranima, posjetiteljima Rovinja te gostima koji još uvijek borave u Rovinju. Sajam “Tradicijski obrti na trgu – Artigianato in piazza” zapravo je novi stari tradicionalni sajam koji se održavao u Rovinju a sada dolazi na samu šetnicu, rovinjsku rivu. Želja je da manifestacija postane tradicija koja će okupljati najbolje obrtnike i proizvođače autohtonih proizvoda Istre i šire. Sajam je smješten duž rive i tako će štandovi biti razmješteni od trga M.Tita, zatim na O.P.Budicin i O.A.Rosmondo.

Izlagači, koji će se predstaviti građanima Rovinja i njihovim gostima, donose razne proizvode od prehrambenih autohtonih proizvoda, do drugih uporabnih, ručno izrađenih proizvoda. Tako će od prehrambenih biti dostupni suhomesnati, pčelinji proizvodi, slastice, čokolada iz vlastite proizvodnje i drugi domaći proizvodi.

Naglasak će uglavnom ostati na obrtima – tako će svoje proizvode ponuditi remenar, keramičar, a bit će u ponudi i drugi obrtnički radovi vrijednih ruku koje oblikuju kamen, željezo, šiblje i vrbu, žicu, vunu, maslinovo drvo i druge materijale te stvaraju vrijedne proizvode i predmete.

Bit će na rovinjskim trgovima i rivi proizvodi od lavande, prirodni sapuni, napitci od voća i bogata ponuda ljekovitih čajeva, slatkiši te brojni drugi proizvodi. Kako bi se reklo, za svakoga ponešto.

Cijeli je sajam na otvorenom prostoru, izlagači će biti razdvojeni na preporučenoj udaljenosti, no molimo posjetitelje da se pridržavaju preporučene mjere držanja distance te da koriste zaštitne maskice ukoliko spadaju u rizičnu skupinu. Bit će dostupna i dezinfekcijska sredstva gdje priroda poslovanja izlagača to nalaže. Preporuka je svim posjetiteljima da se ne okupljaju ispred štandova u većem broju.

Izlagači su upućeni da, ukoliko prodaju hranu, moraju imati zaštitne barijere (pleksiglas ili druge pvc zaštite) te da se isto pridržavaju svih gore navedenih mjera preporučenih od strane SCZ kako bi i dalje zadržali dobru epidemiološku situaciju u Rovinju i Istri. Molimo posjetitelje i građane Rovinja da se pridržavaju propisanih mjera Stožera civilne zaštite radi zadržavanja dobre epidemiološke situacije.

Print Friendly, PDF & Email