NEWS
VALAMAR-S-sezona

SŠ Mate Balote na izletu

19.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / SŠ Mate Balote na izletu
41tetka-fotke-izlet-po-istri-019.jpg-izlet-po-istri-III.-jg.jpg

Učenici III. razreda jezične gimnazije su svoje subotnje vrijeme posvetilii učenju povijesti na terenu s ciljem upoznavanja kulturno-povijesne i spmeničke baštine zapadne i južne Istre.

Učenici su uz kulturne znamenitosti Bala, o kojima su ih informirali učenici vodiči koji su svoja izlaganja pripremili na stranim jezicima, posjetili i Lapidarij gdje je posebna zanimljivost bila druženje i igra sa psima, ako se uljuđeno grebanje i griženje uopće smatra igrom.

Nakon razgledavanja Bala posjetili su crkvu Sv. Blaža u Vodnjanu. Da citiram riječi učenice «iako su predavanja nadređenih osoba bila malo čudna, upravo ona su nam ostala najviše u sjećanju».

Slijedeća destinacija je Sv. Vičenat gdje su obišli kaštel Grimani, romanički trg i crkvu. O tome su isto pripremili izlaganja sami učenici. Usljedio je odmor uz osvježavajuće piće i pokoji vic. Kao posebnost istakli bi Dvigrad, Limski kanal i Romualdovu spilju, planinarenje po strminama Limskog kanala i branje šparoga. Previše uzbuđenja zar ne?

Večera u Klaštru uz istarska jela i pića bila je poslastica za kraj, to je ipak bila najzanimljivija destinacija………druženje, mladalačke teme, pjesma, zezancija……

Oduševljeni bogatstvom, sadržajnošću i poučnošću viđenog učenici žele da se ovakvi oblici druženja i rada primjenjuju češće.

Voditelj učenika je bio prof. Vladimir Torbica.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email