NEWS

S 10 glasova “ZA” i 3 “PROTIV” izglasan gradski proračun Grada Poreča u visini od gotovo 258 milijuna kuna

gradska-uprava-1220
18.12.2020. 11:49; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / S 10 glasova “ZA” i 3 “PROTIV” izglasan gradski proračun Grada Poreča u visini od gotovo 258 milijuna kuna

Na sinoćnjem prvom dijelu 40. sjednice Gradskoga vijeća Grada Poreča-Parenzo, koja se zbog epidemioloških razloga održala online, izglasan je gradski proračun za 2021. godinu u iznosu od 257.832.049,00 kuna. Na sjednici je, od ukupno 17 izabranih vijećnika, sudjelovalo njih 13 te je za proračun glasalo 10, a protiv njih troje.

Gradonačelnik i vijećnici su prije početka sjednice dostavili ukupno osam amandmana, od koji su četiri gradonačelnikova postala sastavni dio konačnog prijedloga Proračuna Grada Poreča-Parenzo za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu, dok su preostali već na neki drugi način predviđeni u proračunu.

Kako je već ranije napomenuo gradonačelnik Loris Peršurić, nakon ovakve 2020. godine, bilo je zahtjevno posložiti proračun za godinu pred nama.

–  Ono glavno što nas je vodilo jesu potrebe građana, daljnje razvijanje grada i optimizam. Kako bi što bolje obuhvatili potrebe građana i mjesnih odbora, provedena su javna savjetovanja za proračun, kao i konzultacije sa svim vijećima 10 mjesnih odbora.

Mi smo odlučili napraviti optimističan, realan, odgovoran i razvojan proračun u svim svojim segmentima jer je Poreč uvijek tako funkcionirao i napredovao. Rezultate razvojnih proračuna vidimo i danas, grad se razvija i u samo nekoliko godina realizirao je projekte koji se negdje ne ostvare u nekoliko desetljeća. To je naša vizija Poreča i za budućnost – grad koji ide naprijed., rekao je gradonačelnik, napomenuvši kako se, posebno u 2020. godini, pokazalo od kolike je važnosti odgovorno poslovanje grada. – Likvidni smo, podmirujemo redovno sve svoje obaveze, a kroz racionalno i odgovorno vođenje grada te ostvarenje velikih ušteda kroz smanjenje kamata, osigurali smo funkcioniranje i u ovoj godini kad smo zabilježili veliki pad prihoda.

S jednako odgovornim pristupom nastavljamo i dalje, i u godini pred nama. Upravo se zato nije išlo u velike izmjene socijalnog programa, dapače, u mnogim smo segmentima i povećali davanja jer i dalje želimo provoditi politiku pomoći o svim generacijama – od rođenja do duboke starosti. po kojem je Poreč i prepoznat kao jedan od gradova s najkvalitetnijim socijalnim programima uzemlji. Također, veliku komponentu čini i razvojni dio proračuna jer planirani projekti predviđaju rješavanje infrastrukturnih, prometnih i društvenih pitanja., zaključio je.

Dodajmo kako su vijećnici sinoć još glasali o verifikaciji zapisnika s ranijih sjednica, Izvješću rada gradonačelnika, te Odluci o suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt „Opremanje groblja u Baderni“. Drugi dio 40. sjednice Gradskog vijeća održat će se online, u utorak, 22. prosinca 2020. u 18 sati.

 

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email