NEWS

Rukomet: RK POREČ – RK PERUTNINA PIPO IPC = 42 : 39 (19:18)

08.04.2006. 00:00; Učitavanja: 200; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: RK POREČ – RK PERUTNINA PIPO IPC = 42 : 39 (19:18)

Junak utakmice je nedvojbeno bio Elvis Laković, koji je u ključnim trenucima "ukrao" tri lopte za redom i poentirao u kontri, kada se naša ekipa ujedno i prvi puta odlijepila na 5 razlike, nakon čega je bilo teško za očekivati da će samo 4 minuta prije kraja gosti moći to preokrenuti. Početak je najavljivao lagani rasplet za domaćina, kao što je to bilo i u prvom porečkom susretu, kada je prvo poluvrijeme ovih protivnika riješeno sa 9 razlike. U petoj minuti vodimo 5:2, ali "Perutnina Pipo IPC" nije ona ekipa od prije 6 mjeseci, pa u preostalih 6 minuta ONI ostvaruju gore navedeni rezultat, a na semaforu svijetli 7:7.

Slijedi čak 9 izjednačenja do kraja prvog poluvremena, a minimalnu prednost imaju stalno gosti. Krešimir Maraković je igrač koji drži porečane u igri, dok se preostala dva naša reprezentativca uopće ne primijećuju u igri.

Pogotkom Saše Borotića 25 sekundi prije kraja, domaćini ipak odlaze sa minimalnom prednošću na odmor. Nastavak bolje otvaraju gosti, da bi domaćini pogotkom Tomislava Matoševića poveli 25:24, te od tada nisu nikada bili u rezultatskom minusu.

Gosti uspijevaju 13-i put izjednačiti na 26:26,da bi u 47 minuti domaćini poveli sa velikih 30:26. Odmah potom se vratar Martinović razbranio i doveo svoje suigrače na samo pogodak zaostatka 34:33, a do kraja je preostalo svega 7 minuta.

I tada na scenu stupa Elvis Laković, koji uspijeva ukrasti 3 lopte gostima, poentirati u napadu iz kontre, a za ovu utakmicu iznenađujuće malobrojna publika je na nogama i skandira svojem junaku "LAKI – LAKI".

Tih tri minuta susreta zabilježio je i vratar Uvodić sa 4 uzastopne obrane, pa je tako na semaforu u 56 minuti za domaćine odličnih 39:34. Do kraja susreta, ekipe naizmjenično postižu pogotke, pa tako prisustvujemo mirnoj završnici,da bi navijači gromoglasnim aplauzom pozdravili pobjedu svojih ljubimaca, ali i goste za vrlo dobru predstavu. Sa zadovoljstvom ističemo da je svoj prvi prvoligaški nastup zabilježio 17-godišnji Matija Rađaković, koji je postigao i prekrasan pogodak, kojeg su suci na žalost opravdano poništili, jer je prestupio

POREČ – PERUTNINA PIPO IPC 42:39 (19:18)

Suci: Zlatko Ladić (Sračinec) i Marijan Mraz (Trnovec Bartolovečki) Gledatelja: 400 Tomislav Milinković (1), Stevan Popov 7, Saša Borotić 1, Tomislav Špehar 5, Tomislav Matošević 4, Irfan Kovač 2, Dean Turković 5 (2), Vedran Šimunović, Aleksandar Beaković, Krešimir Maraković 7 (1), Sandro Uvodić (10), Elvis Laković 8, Goran Gorenac i Matija Rađaković Mario Raguž 2, Tihomir Baltić 4, Davor Varga, Risto Arnadovski 4, Igor Balog 1, Josip Borković 13 (8), Ivan Lesjak, Ivan Martinović (10+1), Alan Belko 5, Filip Turk 2, Aleksandar Mateša (2), Vladimir Malnar 4, Danijel Mesarić 4 i Boris Batinić

A. Benčić, RK Poreč

Print Friendly, PDF & Email