NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Rukomet: Prvi bodovi

06.03.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: Prvi bodovi

Dvorana SRC »Veli Jože«. Gledatelja 450. Suci: Dražen Barić (Čakovec) i Tomica Belavić (Karlovac).

POREČ: Uvodić (6+0), Milinković (2+0), Popov 4, Borotić, Špehar 4, Mataija, Matošević 5, Kovač 4, Turković 4 (4), Beaković, Maraković 8, Šporčić 1, Laković 3, Gorenac 1.

OSIJEK ELEKTROMODUL: V. Somić (9+3), J. Somić (0+0), Tomas, Pintar 4, Boić, Androš, Abramović 3, Kasak 4, Veraja 4, Opančar 4, Kuže 7 (4), Pažin 1, Bičvić, Rudović 2.

Sedmerci: Poreč 9 (4), Osijek Elektromodul 5 (4). Isključenja: Poreč 6, Osijek Elektromodul 10 minuta.

Sigurnom i zasluženom pobjedom, u utakmici u kojoj su vodili od početka do kraja, rukometaši »Poreča« prekinuli su već poduži bodovni post i nakon pet uzastopnih poraza konačno zabilježili prvu pobjedu od kada se natječu u Ligi za prvaka. Ključan period susreta bio je sam početak u kojem su Porečani za osam minuta igre postigli pet golova, a u istom periodu odličnom obranom nisu dozvolili »Osijeku« da niti jednom zatrese mrežu. Pošlo je to za rukom Pintaru tek u devetoj minuti ogleda. Tih pet zgoditaka prednosti domaćini su u nastavku s više ili manje uspjeha vješto održavali i na koncu zaključili utakmicu upravo s tolikom prednošću. Osječani su donekle zaprijetili u drugom dijelu prvog poluvremena, kad je njihov trener Ivan Duvnjak »zalijepio flaster« Pintara na »mozak« igre porečke momčadi Marakovića, te su se gosti uspjeli u 23. minuti »spustiti« na dva gola zaostatka (8:10), međutim čim bi se Maraković ponovno dočepao lopte razlika je ponovno skočila, te se na odmor otišlo s četiri gola »fore« za momčad iz »Velog Jože«.

Početkom nastavka Slavonci su ponovno u dva navrata uspjeli doći na dva gola »minusa« (14:16, 15:17), ali bi Porečani bez većih poteškoća razliku podigli na tri do pet golova, a u 53. minuti golom raspucanog Matoševića stigli su i do najveće prednosti od šest golova (29:23). Najljepši potez utakmice u 45. minuti izveli su asistent Laković uputivši s lijevog krila »zeppelin« u sredinu, koji je Maraković smjestio u mrežu.

K. Klarić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email