NEWS

Rovinjska Popolana se ove godine vraća u punom izdanju!

277533194_5017160808363038_6655599334912931835_n
31.03.2022. 23:39; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Rovinjska Popolana se ove godine vraća u punom izdanju!
Tradicionalna sportska i humanitarna manifestacija Popolana, koju Sportska zajednica organizira uz potporu Grada Rovinj – Rovigno i lokalne Turističke zajednice održati će se u nedjelju 24.travnja 2022, pod geslom „Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma“.
 
Kao i svih ovih godina i ovogodišnja Popolana proteći će u znaku dobrote i humanosti. Sav prihod od prodaje majica doznačiti će se za potrebe financiranja Dječjeg odjela Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, te za potrebe njenog Centra za ranu intervenciju za djecu s teskoćama u razvoju.
Sportski dio predviđa rekreativno trčanje na 5km, štafetno trčanje 2x9km i biciklijadu na 40km. Održati će se i spektakularni 16. Rovinjski polumaraton koji će trkače provesti kroz središte grada, zapadnu obalu i trasu bivše željezničke pruge Rovinj-Kanfanar (Štrika Ferata) dužine 21 km.
 
Kupnjom majice (donira se iznos prema želji i mogućnostima), omogućava se sudjelovanje na utrci na 5km i biciklijadi. Kotizacija za štafetu iznosi 2x50kn, a za polumaraton 100kn. U kotizaciji su uračunati majica i paket partnera utrke, a za sve su natjecatelje predviđene finišerska medalja, dok su za najbrže osigurane vrijedne nagrade. Prijave i informacije na www.strika-ferata.wineandwalk.info/popolana.
 
Prva Popolana održana je 2007.g na inicijativu Saveza sportova uz podršku Grada, lokalne Turističke zajednice i Maistre.
Cilj je, kao što se u samom motu manifestacije navodi, promovirati sport, rekreaciju, kretanje i fizičku aktivnost u zdravom i prirodnom okruženju kakvog nudi Rovinj-Rovigno.
Paralelno uz sportsko-rekreativna događanja manifestacija se razvila u veliku humanitarnu akciju pod nazivom „1+1=milijuni koraka“ pri čemu se prikupljaju sredstva za one kojima je to najpotrebnije.
 
U 2008. godini opremljen je informatičkom opremom prostor gradskog Društva osoba s posebnim potrebama, u 2009.g nabavljena su četiri ortopedska kreveta za štićenike Doma za starije „D. Pergolis“, u 2010. prikupljena sredstva iskorištena su za nabavu radnih stolova za rad s autističnom djecom i pokrivanje troškova cjelogodišnjeg rada defektologa za rad s autističnom djecom. U 2011.g. nabavljena su invalidska kolica i pokretne stepenice za potrebe članova rovinjskog Društva osoba s invaliditetom, a u ostalim godinama prikupljena su sredstva utrošena za potrebe članova Društva osoba s invaliditetom. Prošle su se godine sredstva donirala maloj sugrađanki Dijani Sabljak za potrebe liječenja.
 
Cilj ove manifestacije, osim promocije sporta i zdravog načina života, te obogaćivanja turističke ponude je i senzibilizacija javnosti za volonterskim radom i uključivanjem što više ljudi u humanitarne akcije s ciljem promicanja zajedništva i suradnje.
 
Osim sportskog karaktera i humanitarnog karaktera Popolana je bitna i za promociju grada sa naglaskom na prirodne ljepote i očuvanu prirodu čime se grad Rovinj-Rovigno doista može pohvaliti.
Print Friendly, PDF & Email