NEWS

Rovinjska noć uz The Earth, Wind and Fire

22.08.2013. 08:15; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Rovinjska noć uz The Earth, Wind and Fire

Ovogodišnja Rovinjska noć, tradicionalna priredba kojom se turistički Rovinj pri kraju glavne sezone odužuje svojim građanima i gostima, održat će se u subotu i nedjelju. Bit će u znaku glazbe, tradicije i enogastronomije, a najatraktivniji će i ove godine biti veliki vatromet u luci.

Program počinje u subotu u 20.30 sati porinućem rovinjske batane, rekonstruirane u malom brodogradilištu na Trgu Riviera. Tradicionalno, batanu će uz glazbu folk grupe Batana do malog mola donijeti članovi udruge Kuća o batani i turisti. Nakon porinuća, od 21 sati na Rivieri će nastupati rovinjska grupa Master band.

U isto vrijeme počet će program na središnjem Trgu maršala Tita. Publiku će zagrijavati nagrađivani rovinjski klavijaturist Kristian Terzić s pjevačicom Tashom i grupom Night Fever. U 22 sata počet će koncert jedne od najvećih zvijezda naše estrade, Rovinjca Tonyja Cetinskog.

Nedjeljni program na trgu starta u 21.30 sati nastupom grupe Le Monde i pjevačice Eve Čiček. Sat kasnije nebo iznad luke će tradicionalno osvijetliti spektakularni vatromet, zaštitni znak Rovinjske noći. Kao vrhunac fešte, u 22.45 sati počet će koncert američkog benda The Earth, Wind and Fire Experience Featuring The Al McKay Allstarsa, jednog od najutjecajnijih i najuspješnijih u 20. stoljeću.

U 40-godišnjoj bogatoj karijeri grupa gaji raznolike glazbene žanrove, od R&B-a, soula, funka, disca do jazza i rocka pa će zacijelo zadovoljiti brojnu publiku i prirediti poseban glazbeni užitak. Sadašnju postavu legendarne grupe predvodi skladatelj, pjevač i gitarist Al McKay, koji je okupio još 12 all stars studijskih i uličnih svirača iz Los Angelesa.

The Earth, Wind and Fire Experience Featuring The Al McKay Allstars dolaze u Rovinj sa svjetske turneje, nakon koncerta u Beču. Za ljubitelje popa od 21 sat na Trgu Riviera nastupat će rovinjska grupe Party band i Dream Project. U slučaju kiše nedjeljni program će se održati u ponedjeljak.

Za enogastronomsku ponudu na rivi pobrinut će se Maistra i njen hotel Adriatic. Tradicionalno, svoje štandove imat će udruga Kuća o batani i rovinjski sportski klubovi.

Inače, Rovinjska noć je pokrenuta 1951. godine i turistička je fešta s najdužom tradicijom na Jadranu. Priređuje je TZ Rovinja, a pokrovitelj je Grad.

(A. POKRAJAC, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email