NEWS

Rotor u Baderni pušten u promet

DCIM/100MEDIA/DJI_2314.JPG
07.09.2018. 20:17; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Rotor u Baderni pušten u promet

Dovršena je izgradnja rotora na županijskoj cesti 5209 (stara cesta Pula-Trst) pokraj benzinske postaje u naselju Baderna. Stanovnici ovog naselja su puštanjem rotora u promet napokon dobili još jedan, sigurniji ulaz u naselje, čija je izgradnja ujedno bila i jedan od prioriteta Mjesnog odbora Baderna.

Puštanje rotora u promet stanovnici Mjesnog odbora Baderna obilježili su druženjem i malom proslavom u organizaciji MO, kojoj su se pridružili i porečki gradonačelnik Loris Peršurić i predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, lokalni župnik vlč. Ivan Kramar koji je i blagoslovio objekt te predstavnici izvođača Đusto d.o.o. i gradskog komunalnog odjela.

Predsjednik Mjesnog odbora Baderna Petar Banko izrazio je veliko zadovoljstvo što su stanovnici toga kraja dočekali realizaciju i ove investicije, i  to na prometnici koja je kroz povijest imala veliki značaj jer je bila među prvim asfaltiranim cestama u Jugoslaviji i spajala je Trst s Pulom, a na kojoj se intenzitet prometa ni danas ne smanjuje. Posebno je istaknuo važnost novog sigurnog ulaza u naselje, s obzirom na to da je Baderna dugo ovisila o jednom ulazu s vrlo prometne glavne ceste prema Pazinu.

Podsjetimo, investitor gradnje rotora je Grad Poreč-Parenzo, a ukupna vrijednost radova je 2.65 milijuna kuna +PDV. Radovi su izvođeni kroz dva mjeseca, a uz rotor, izgrađena je i nova pristupna prometnica u naselje Baderna, te postavljena nova javna rasvjeta. Ovo je već četvrti rotor koji je u proteklih godinu dana izgrađen na području Poreča – uz ovaj u Baderni, dva rotora ima i nova pristupna cesta od Kufalanda do Osnovne škole Finida, a izgrađen je i rotor kraj autobusnog kolodvora Poreč. Svi su radovi izvedeni kako bi se povećala razina sigurnosti svih sudionika u prometu i povećala protočnost.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email