NEWS
Ljeto u Funtani

ROĐENDANSKI KONCERT VIŠNJANSKOG MJEŠOVITOG ZBORA »ARPA«

05.12.2005. 00:00; ; Početna / Kultura / ROĐENDANSKI KONCERT VIŠNJANSKOG MJEŠOVITOG ZBORA »ARPA«
823Koncert.jpg


POREČ –

U povodu pete godišnjice rada mješoviti pjevački zbor »Arpa« Zajednice Talijana Višnjan, pod ravnanjem dirigentice Mire Pašić, ugostio je u petak u Istarskoj sabornici prijatelje, suradnike i sve zaljubljenike u glazbu. U organizaciji koncerta sudjelovalo je porečko Pučko otvoreno učilište i riječka glazbena škola »Ivan Matečić Ronjgov«.

Koncert se sastojao od tri dijela, a odabrane kompozicije u svakom su dijelu kazivale zasebnu priču. Prvi dio, koji je zbor počeo izvedbom »Ave Marije« Ivana pl. Zajca, bio je posvećen božićnim i novogodišnjim blagdanima. U drugom su dijelu izborom kompozicija, po riječima voditeljice programa Maje Šimonović, pokušali »dotaknuti prisutne duboko u dušu«. Da su u toj nakani uspjeli pokazao je dugotrajan pljesak publike za trajanja, a osobito po završetku samih izvedbi. U tom su dijelu izveli, među ostalim, skladbe Jakova Gotovca, Krste Odaka, Lamberta Pietropolija i »Kaljinku« u obradi Emila Cossetta. Solisti su u prva dva dijela bili Diana Bernobić, Daniel Cunjac, Mirjana Bratović, Pero Roviš te Guido i Aldo Bernobić.

Diana Bernobić i Daniel Cunjac bili su zvijezde trećeg, ujedno i završnog dijela. Kompozicijama I. M. Ronjgova »Hitala je Mare« i »Moja zemlja« pokušali su dočarati prisutnima svu ljepotu i raznolikost istarskog krajolika. Duetom Zerline i Don Giovannija iz Mozartove opere »Don Giovanni« na najbolji su način zaokružili svoj dio priče i oduševili prisutne u prepunoj Sabornici. Njih su dvoje prve glazbene korake napravili upravo u »Arpi«, a već dvije godine pohađaju glazbenu školu »Ivan Matetić Ronjgov« u Rijeci. Koncertu su prisustvovale i njihove riječke mentorice, profesorice Margareta Togunjac i Vjera Lukšić, a potonja ih je na koncertu i pratila na glasoviru. Diana i Daniel su s višnjanskim zborom sudjelovali na posljednja dva susreta pjevačkih zborova »Naš kanat je lip«, a na ovogodišnjem su nastupili i u duetu. Daniel je pohađao i porečku Osnovnu glazbenu školu, a na regionalnom natjecanju za solo pjevanje ove godine u Rijeci osvojio je treću nagradu. Uz glazbenu školu nisu zapostavili ni studij – oboje su studenti treće godine Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Na kraju koncerta dirigentica Mira Pašić je, iako to nije bilo predviđeno, pozvala na scenu članove zbora »Mosaico« Zajednice Talijana Poreč te su dva zbora zajednički izvela skladbu iz Verdijeve opere »Nabucco«.

D. Bn.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email