NEWS

RK Poreč traži predsjednika

08.07.2017. 18:00; Učitavanja: 519; Početna / Sport / RK Poreč traži predsjednika
2017-07-08_18h01_15

Rukometni premijerligaši još uvijek „spavaju“, ali transferi se već užurbano dogovaraju. Umag i Poreč ponovno su jedina dva predstavnika u Premijer HMRL.

Umažani su dogovorili dva pojačanja, a još je ranije Ravnić otišao put metropole. Prvo ime transfernog roka je Lucian Bura, dosadašnji član MRK Gorice, za koju je u protekloj godini postizao točno četiri gola u prosjeku. Inače, radi se o 20-godišnjaku koji igra na poziciji desnog beka.

Drugo pojačanje za momčad Umaga u nadolazećoj sezoni trebao bi biti dosadašnji srednji vanjski Splita, Nikola Šolić. Nešto stariji od Bure, sa svoje 23 godine biti će također dodatak na polju iskustva jer je već sa Splitom već igrao premijerligaški rukomet.

Nešto južnije, drugačija situacija. Pivot Tomislav Kušan već je potpisao ugovor sa jednim španjolskim prvoligašem, a Mediću i Šehiću završila je posudba pa su se vratili u Zagreb. Jako blizu odlaska je i Matija Perajica za kojeg se ne zna gdje će nastaviti karijeru.

Također, Roland Fable, dosadašnji predsjednik RK Poreča, više to neće biti: „Razlozi moje ostavke su osobne naravi, naime smatram da u nadolazečem razdoblju neću moći obavaljati funkciju Predsjednika kluba kvalitetno kako to sama funkcija i obaveze iste u klubu zahtjeva. Odlučio sam se maksimalno posvetiti svojoj privatnoj firmi, sa kojom želim napraviti iskorak i pokušati proširiti sadašnje poslovanje iste te do mjeseca veljače 2018. sam zaokupljen mnogobrojnim obavezama vezanih za organizaciju Euro2018 kao direktor organizacije u Poreču.“

Fable nadalje objašnjava: „Zbog svega navedenoga se povlačim jer smatram da je to najbolje za RK Poreč, kojemu je Predsjednik potreban svaki dan, čitavu godinu, a ja to više trenutno nisam u mogućnosti.
Ostavku podnosim sada jer je takmičarska godina iza nas, a pred nama je faza stvaranja ekipe za sljedeću takmičarsku godinu kao i slaganje financijske konstrukcije te organizacijske shemeza nadolazeću sezonu, a osobno smatram da bi u tome trebao sudjelovati novi Predsjednik kluba sa novim Upravnim odborom kojega si isti odabere.“

Elvis Uravić, istrasport.eu

Print Friendly, PDF & Email