NEWS

RK "POREČ" – RK "VARTEKS DI CAPRIO" 47:36 (27:14)

15.10.2006. 00:00; Učitavanja: 190; Početna / Sport i rekreacija / RK "POREČ" – RK "VARTEKS DI CAPRIO" 47:36 (27:14)

Šporčić je na samom početku silovitim udarcem poveo momčad u pobjedu. U prve dvije minute igre zabio je tri gola. Seriju su nastavili i drugi igrači, posebno Matošević te vratar Totić koji je neumorno branio udarce Varteksovih igrača. Nakon Totićevih obrana kretalo se u kontre koje su većinom uspješno završavale. Gosti nisu uspjeli postići pogodak čak sedam minuta tako da je prednost od jedanaest golova bila sasvim logična. U 16. minuti su gosti ostali bez Prule koji je dobio crveni karton. U istoj minuti je na dvije minute isključen i Gruičić. Totić je zatim u 17. minuti ostvario čak tri obrane, što je oduševilo publiku. Šporčić je odmah doveo Poreč na trinaest razlike. Igrač Varteksa Golub je svojim lobom pronašao rješenje za probijanje Totićeve mreže. Gosti rade seriju, uz presijecanje naših kontri stižu na devet golova zaostatka. Šporčić i Veselinov atraktivnim kombinacijama ponovno povećavaju prednost. Uremović promašuje i sedmerac, a Melnjak ne uspiieva uhvatiti loptu nakon isključenja Matoševića te poluvrijeme završava rezultatom 27:14.

Drugo poluvrijeme je Varteks otvorio dvama pogođenim sedmercima. Trener Ilić je napravio više izmjena i na terenu je bila sasvim druga ekipa s kojom je Varteks, nekako držao priključak u smislu da se prednost domaćina nije povećala. Vratari su branili udarce na obje strane, promašivale su se kontre i stalno se trčalo s jedne strane na drugu. Jubilarni 40. gol je zabio Borotić i u tom su trenutku svi igrači Poreča (osim golmana) postigli golove. Do kraja nije bilo većih promjena, prednost Poreča se kretala na više od deset golova, a goste su od još veće razlike spašavali vratar Balent te najbolji strijelac utakmice Melnjak. U porečkim redovima najistaknutiji su bili Šporčić, Matošević te vratar Totić, iako pohvale svakako zaslužuje cijela ekipa na čelu s trenerom Ilićem.

Komentari utakmice:

Trener Poreča Saša Ilić: "Ni u kojem slučaju nismo primili previše golova. Kad se igra takav stil igre i daje puno golova, normalno je da ih se puno i primiti. Momčad je odradila svoje zadatke."

Irfan Kovač: "Presretan sam što sam se vratio na teren nakon četiri tjedna pauziranja. Večeras je bilo malo grešaka zbog velike želje. Manje – više sam zadovoljan."

Mario Šporčić: "Igramo uvijek isti ritam utakmice, sada je na drugim ekipama da se nama prilagođavaju. Varteks se očigledno nije dobro pripremio za takav ritam.Mi igramo takav stil igre da se uvijek jedan igrač istakne sa golovima, ali za to je zaslužna cijela ekipa. Prošli put je to bio Turković, ovaj put ja. Ne smijemo previše imati euforiju jer dolazi Split i moramo odigrati još bolju utakmicu. Bit će to teška utakmica."

Vladislav Veselinov: "Znali smo da Varteks nije baš ekipa koja je kvalitetna kao npr. Zagreb, pošto su niže na tablici. No, znali smo da se ne smijemo opuštati, da moramo početi u najmanju ruku kao i u Crikvenici i ušli smo čvrsto u meč, s namjerom da što prije riješimo pobjednika, kako bi cijela ekipa dobila priliku da se dokaže. Žao mi je samo da u drugom poluvremenu nismo nastavili kao u prvom, u kojem smo dobili s trinaest golova razlike, a drugo smo izgubili s dva, ali tome su doprinijele i brojne izmjene, a promašili smo i neke sigurne kontre."

Igor Totić: "Bili smo prebrzi za svoje protivnike. Nametnuli smo svoj ritam igre."

Vladimir Gruičić: "Utakmica je bila super. Prvo poluvrijeme je bilo odlično, u drugome smo malo pali. Zadovoljan sam dečkima, stvarno su vrhunski odigrali; golman je bio odličan."

Trener Varteksa Tomislav Štimac: "Zaslužena pobjeda domaće ekipe Poreča. Mi smo došli u Poreč oslabljeni jer su nam dvojica igrača povrijeđena, i to na vanjskim pozicijama. Sama utakmica je bila možda atraktivna za gledatelje, a za nas kao trenere malo manje s obzirom da su obje ekipe primile puno golova. Znači, igralo se praktički bez obrane, samo u napadu. Poreč sigurno ima ekipu za drugo mjesto u skupini."

Poreč – SRC Veli Jože. Gledatelja: 450. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na moru).

POREČ: Totić (15), Borotić 1, Šikanjić 4, Petrić 1, Veselinov 3, Matošević 7, Lovrinović 5, Turković 6 (1), Popović (2+1), Kovač 3, Šporčić 9, Milinković (4+1), Gorenac 4, Gruičić 4.

VARTEKS DI CAPRIO: Balent (9+1), Požgaj, Melnjak 11 (2), Štimac 3, Uremović 4 (2), Žnidarić 5, Lilić, Golub 5, Kežman, Tolić(4), Breljak 1, Mustapić 1, Prole, Knez 6.

Sedmerci: Poreč 2 (1), Gorica 7 (4). Isključenja: Poreč 18, Varteks di Caprio 6 minuta. Crveni karton: Prole (Varteks di Caprio) 16. minuta

RK Poreč

Print Friendly, PDF & Email