NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Renoviranje ribarnice na tržnici po planu, rok za dovršetak radova je do kraja svibnja 2022.

ribarnica (2)
18.03.2022. 08:31; ; Početna / Gospodarstvo / Renoviranje ribarnice na tržnici po planu, rok za dovršetak radova je do kraja svibnja 2022.

Nakon što je projekt “Preuređenje ribarnice Poreč k.č. 407 K.O Poreč” prijavljen u okviru FLAG natječaja u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, natječaj za Mjeru 2. Ulaganje u prodajna mjesta, kušaone i nabavu vozila za proizvode ribarstva i akvakulture s jedinstvenim vizualnim identitetom, službeno je i prihvaćen od strane FLAG-a “Istarski švoj” te odobren od strane Ministarstva poljoprivrede, a nakon provedenog postupka javne nabave i odabira izvođača Đusto d.o.o. i nadzora Istra inženjering iz Poreča, krajem prošlog mjeseca počelo je preuređenje ribarnice na gradskoj tržnici.

Zahvaljujući natječaju, projekt se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Odlukom Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, projektu je dodijeljena potpora najviše vrijednosti u iznosu od 1.658.935,96 kn. Doprinos EU sredstava je 85% te iznosi 1.410.095,57 kuna, a RH 248.840,39 kuna. Udio javne potpore i bespovratnih sredstava iznosi 100% ukupno prihvatljivih troškova.

Dovršena je priprema i organizacija gradilišta, postavljanje zaštitne skele, potom demontaža kamenih stolova i stolarije, rušenje zidova, rušenje keramike, rušenja svih slojeva poda i betonske ploče, potom iskop materijala radi zamjene nosivog sloja u objektu, izrada nasipa u objektu, postavljanje kanalizacije te betoniranje ploče. Radovi koji slijede su zidanje unutarnjih pregradnih i nosivih zidova, skidanje svih predviđenih slojeva krova te izrada novog krovišta kao i postavljanje elektro i vodovodnih instalacija. Trenutno se dobavljaju materijali potrebni za izvođenje ostalih radova, koji napreduju u planu i od 17. veljače za dovršetak imaju rok od 100 dana.

Radove je s predstavnicima Usluge Poreč te izvođača i nadzora, obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, kojemu je ukratko predstavljeno trenutno stanje radova.

Ovim je projektom ključno stvoriti dodanu vrijednost objektu, ali i brend koji će privući nove prodavače, otvoriti nova radna mjesta, povećati plasman ribe kao i poticati veću konzumaciju ribe. Cilj je i privući domaće i strane potrošače, a sve zajedno ujedno bi trebalo doprinijeti razvoju ribarske infrastrukture i razvoju kulture potrošnje ribe Poreču.

A.T.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email