Program sportskog vrtića od sada i za mališane u talijanskom dječjem vrtiću Paperino

DV PAPERINO (3)
18.03.2022. 11:06; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Program sportskog vrtića od sada i za mališane u talijanskom dječjem vrtiću Paperino

Program prilagođene univerzalne sportske škole u vrtićima Grada Poreča, čiju su realizaciju nedavno pokrenuli Sportska zajednica Grada Poreča, Udruga kineziologa Poreč, gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti, te dječji vrtići Radost i Paperino početkom mjeseca počeo je u Dječjem vrtiću Radost 1 i 2, a od jučer su prvi trening odradila i djeca iz talijanskog vrtića Paperino.

Program je u ovoj početnoj fazi namijenjen djeci predškolske dobi i to šestogodišnjacima, a u planu je isti proširiti na generaciju petogodišnjaka, u skladu s njihovim motoričkim sposobnostima i afinitetima. Osmišljen je tako da se kroz odgovarajuće aktivnosti, odnosno tjelovježbu prilagođenu dobi djece, djeluje na cjelokupnu motoriku djeteta, koordinaciju pokreta, ravnotežu, preciznost, fleksibilnost, gipkost, izdržljivost, psihomotornu brzinu i snagu i razvoj kreativnosti.

Program u oba vrtića vodi trener Marin Šafradin, dok provedbu ovog Programa u potpunosti financira Grad Poreč-Parenzo.

 

A.T.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email