NEWS

Rekordan broj prvih mjesta na državnom natjecanju iz talijanskog jezika za Srednju školu Mate Balote Poreč

balota-talijanski
27.04.2021. 23:30; ; Početna / Kultura / Rekordan broj prvih mjesta na državnom natjecanju iz talijanskog jezika za Srednju školu Mate Balote Poreč
Iako u neobičnim uvjetima, i ove se školske godine održalo državno Natjecanje iz talijanskog jezika na kojemu su sudjelovale maturantice SŠ Mate Balote i ostvarile nevjerojatne rezultate.
 
Natjecanje se održalo 22. 4. i 23. 4. 2021. online u školi. Prvi dan je bio pisani dio, koji se sastojao od dva dijela: slušanje s razumijevanjem i pisanja eseja te drugi dio ispita razumijevanja pročitanog teksta i gramatike. Oba dana su bile i usmene provjere prema rasporedu.
 
Učenice 4. razreda ekonomskog usmjerenja Josipa Vinkerlić (lista 😎 i Deborah Milokanović (lista A) zablistale su i tako osvojile 1. mjesto u kategoriji strukovnih srednjih škola.
Klara Pauletić (lista A) osvojila je 1. mjesto, Eva Fiškuš (lista C) 2. mjesto i Ilari Stojnić (lista C) 5. mjesto u kategoriji gimnazija.
 
Čestitamo našim maturanticama i njihovim profesoricama Danijeli Delmoro, Daisy Ghersinich Fiškuš i Marini Benčić Martinčević na odličnim rezultatima i želimo im puno sreće u budućnosti!
 
Klara: «Osvajanjem prvog mjesta na državnom natjecanju potvrdila sam koliko sam zapravo napredovala u svojem srednjoškolskom obrazovanju što se tiče talijanskog jezika. Jako sam zahvalna profesoricama na uloženom trudu. Smatram da je poznavanje stranih jezika jako bitno i zato sam ponosna na sve nas zbog ostvarenih rezultata!»
 
Josipa: «Državno natjecanje je jedno novo iskustvo za mene. Bilo mi je zanimljivo dok sam se pripremala s profesoricom i kako sam mogla posjetiti školu u vijeme kada smo svi morali biti doma. Cjelokupno natjecanje bilo je zanimljivo, ali mi je žao jer se sve odvijalo online.»
 
Ilari: «Državno natjecanje iz talijanskog jezika bilo je jedno predivno iskustvo. Bilo je to moje prvo državno natjecanje, no kako je natjecanje bilo online nismo imali mogućnost upoznati nove ljude i jako mi je žao zbog toga. Moje kolegice iz razreda su uljepšale te dane i jako sam ponosna na njih zbog postignutog uspjeha. Mislim da sam mogla postignuti bolji rezultat, ali što je tu je. To iskustvo bi definitivno ponovila jer me na neki način naučilo da se treba izboriti kako bi se dokazalo svoje znanje, a i osjećam se odraslije nakon toga.»
 
Eva: «Državno natjecanje iz talijanskog jezika je za mene bilo jedno novo i posebno iskustvo. Zbog pandemije nismo bile u mogućnosti natjecati se uživo svi skupa i upoznati nove prijatelje, međutim sam uz sebe imala prijateljice iz škole te smo se međusobno bodrile i navijale jedna za drugu. Jako sam zadovoljna svojim rezultatom i ponosna sam na svoje prijateljice i sebe jer smo se sve plasirale jako visoko na ljestvici. »
 
Deborah: «Definitivno nezaboravno iskustvo, s prvim mjestom u državi! Ovo mi je drugo natjecanje, od prošlogodišnjeg uspjeha s drugim mjestom, te sam ponosna i zadovoljna sobom. Vrijedi pomaknuti svoje granice i staviti na ‘kušnju’ svoje znanje! Osjećaj adrenalina i uzbuđenja prilikom iščekivanja rezultata i svog uspjeha nakon mukotrpnog rada je neopisiv! Osjećam se ispunjeno i baš ponosno. »
 
 
via Radio Centar Facebook

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email