NEWS

Rekonstrukcija ceste Kukci-Kaštelir ulazi u novu fazu (prilog TV Istra)

2018-06-22_13h49_53
22.06.2018. 13:45; Učitavanja: 527; Početna / Lifestyle / Ekologija / Rekonstrukcija ceste Kukci-Kaštelir ulazi u novu fazu (prilog TV Istra)

Radovi na županijskoj cesti Kukci-Kaštelir ulaze u novu fazu. Rekonstrukcija dionice koja je započela u travnju, podsjećamo, oduljila se jer je prije radova na samoj kolničkoj konstrukciji porečka Odvodnja na relaciji Stranići-Gedići izvela oko 1700 metara kanalizacijskog sustava. (TV Istra)

Ukupna vrijednost projekta je 5 milijuna i 250 tisuća kuna.

U travnju su iz Županijske uprave za ceste poručili kako po dovršetku radova porečke Odvodnje, njihov izvođač radova ima 90 dana da izvrši radove rekonstrukcije kolničke strukture. To u ovome slučaju znači zatvorenu cestu tijekom cijele turističke sezone.

Na sreću spomenuti cestovni pravac zamijeniti će atraktivniji pravci preko Tara i Nove Vas stoga se ne očekuju velike prometne gužve, a za uzvrat, na raspolaganju će biti jedna nova kbalitetna prometnica. K tome stanovnici okolnih naselja dobit će i mogućnost spajanja na kanalizacijsku mrežu.

Na tom bi se području, procjenjuje Mažar, trebalo isprojektirati, izgraditi te omogućiti spajanje na kanalizacijsku mrežu za 500 do 600 ekvivalent stanovnika. Kompletan dio tog sustava spojit će se potom na budući uređaj Poreč-sjever na kojem će se odvijati centralno pročišćavanje.

Prilog TV Istre

Print Friendly, PDF & Email