NEWS

REDIZAJNIRANA WEB STRANICA GRADA (iz Glasa Istre)

07.05.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / REDIZAJNIRANA WEB STRANICA GRADA (iz Glasa Istre)

Informacije na novoj internetskoj stranici su preglednije, ali nedostaje još niz podataka: na webu je Službeni glasnik tek od 2006. godine, a popisu mjesnih odbora s imenima predsjednika i adresama nedostaju telefonski brojevi i mail adrese. Nabrojani su odbori, komisije i povjerenstva, ali nema imena članova. Osnovni podaci o gradskim poduzećima su dostupni, ali bi bilo dobro da su dopunjeni podacima o temeljnom kapitalu, godišnjem prihodu, izvorima financiranja, broju zaposlenih, prosječnoj plaći… jer se radi o javnom novcu.
Rubrika »Gradnja u Poreču« puno obećava, ali je najzanimljivija mogućnost otvaranja Generalnog urbanističkog plana u PDF-u po katastarskim općinama. Postoji i rubrika »Žene i obitelj«, koja već nazivom mora izazvati pobunu, barem onih žena koje još nemaju ili nikada neće imati obitelj, a rubrika je prazna, ako izuzmemo rečenicu koja kaže da je mjesto Porečanki u obitelji. To je, u najmanju ruku, neumjesno kada znamo da resor gradskih financija i proračuna, koji je ove godine veći od 400 milijuna kuna, vodi žena, kao i ogromni i kompleksni odjel društvenih djelatnosti, odnose s javnošću, muzej, pučko učilište, jedno gradsko poduzeće… Osim toga, sve su titule i profesionalne oznake zaposlenih u muškom rodu.
I na kraju, podsjetimo da je Grad prvu svoju internetsku stranicu lansirao u travnju 2001. godine, dok je gradonačelnik bio Rodoljub Kosić, a najposjećeniji je bio njen web forum, koji je potom ukinuo gradonačelnik Josip Maras. Umjesto foruma, građani sada imaju priliku postavljati pitanja.

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email