NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Razgovor s povodom: Goran Vrus o ovogodišnjem Plava Laguna polumaratonu na kojem se očekuje više od 1500 trkača !

347597850_3536423349929706_2477886133498672519_n
16.02.2024. 08:48; ; Početna / Sport i rekreacija / Razgovor s povodom: Goran Vrus o ovogodišnjem Plava Laguna polumaratonu na kojem se očekuje više od 1500 trkača !

Plava Laguna Polumaraton ove će se godine održati 16. i 17. ožujka, u predsezoni u kojoj organiziramo jako puno sportskih događanja i gdje su sportske grupe prije svega nositelj turističkog prometa. Jako smo zadovoljni što ove godine imamo veliki broj prijavljenih više od 1500 za sve utrke, uključujući Family Run i Pepi Kids Run, naglašava Goran Vrus, direktor utrke.

„To je event koji s godinama sve više raste, a očekujemo i daljnji rast s obzirom da se Plava Laguna opredijelila za sve veća ulaganja u sport i u sporte evente. Prošle godine razvili smo čak i specijalni brend Plava Laguna sport kako bismo se i na tržištu promovirali kao kompanija koja sve više pažnje posvećuje jačanju partnerstava na području sporta te na razvoj sportske infrastrukture.

Koliko se ljudi očekuje iz koji zemalja dolazi većina?

Očekuje se preko 1100 trkača u glavnoj utrci Polumaratona i 10 K koji će uživati u trkačkim stazama u Zelena Resortu, uz 400tinjak natjecatelja u dvije zabavne utrke – Family Run te Pepi Kids Run.  Trkači dolaze s naših najvećih emitivnih tržišta, prije svega Italije, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Jako smo zadovoljni jer je event dobro prihvaćen i u lokalnoj zajednici te imamo velik prijavljenih natjecatelja s područja Istre, a vjerujem da će nam se pridružiti brojna djeca i obitelji na subotnjim utrkama.

I ove godine utrka ima i svoj humanitarni karakter – za Centar za inkluziju?

Tako je, riječ je o sada već tradicionalnoj suradnji Plave Lagune i Centra za inkluziju. U subotu će se  održati 4 km dug Family Run, utrka koju trče roditelji i djeca , a start je u 15 sati ispred Laguna Loungea. Sva sredstva od kotizacija uplatiti će se za Centar za inkluziju, kao i nekoliko godina do sada. Osim suradnje sa Centrom za inkluziju Plava Laguna podupire i lokalne sportske klubove te podupiremo njihov rad, posebice s mlađim kategorijama sportaša. Jedan od ciljeva našeg društveno odgovornog djelovanja u zajednici je između ostalog i promocija sporta kao vida zdravog života. Upravo zato smo i sponzori Istarske zimske lige powered by Plava Laguna koju trče isključivo rekreativni sportaši iz naše zajednice.

Na našim prošlogodišnjim eventima u volontiranje smo uključili veliki broj sportskih klubova, škola, a ponosni smo što smo i dio Hrvatske olimpijske obitelji te će se Poreč tako predstaviti u Hrvatskoj kući na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Što možemo očekivati od ovogodišnje utrke Polumaratona?

U subotu od 13 sati ispred Laguna Lounge –a kreće program. Na rasporedu su prvo dječje utrke Kids Run, te će uz nas biti i Podravka – tako da će se mališani moći družiti i s maskotama Pepijem i s Linom. Te su utrke u potpunosti besplatne, a sudjelovati mogu već od 4 godine pa na dalje, trče se udaljenosti od 200 do 1200 m.  

Kada počinje nedjeljni program?

Sami Polumaraton, kao i utrka 10 K se trče u nedjelju s početkom u 10 sati, a start je ispred Hotela Parentium.  Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag. Za sudjelovanje u Polumaratonu potrebno je imati navršenih 18 godina., a za 10 K 16  godina.

Polumaraton je utrka u predsezoni, Vi ste direktor utrke Ironman koja je u posezoni. Kako idu pripreme za tu utrku?  

U predsezoni želimo imati veliki polumaraton, kao što na jesen imamo veliki triatlon pod brendom Ironman 70.3. To je sjajna promocija zdravog života, Plave Lagune kao organizatora velikih sportskih događanja, kao i Poreča kako sjajne sportske i turističke destinacije. Prijave kao i organizacija Ironmana idu svojim tokom, trenutno smo na gotovo 700 prijavljenih, krenula je kampanja na našim emitivnim tržištima. Predstavljati ću našu utrku na drugim Ironman trkama u okruženju te ove godine očekujemo da će se brojka popeti čak na 1800 natjecatelja. To je naša velika želja, biti će organizacijski dosta zahtjevnije, no opredjeljenje Plave Lagune je da se svake godine digne ljestvica više u odnosu na prethodnu.

 

Print Friendly, PDF & Email