NEWS
Best of Poreč

Ravnateljica Učilišta dala ostavku

26.07.2008. 00:00; ; Početna / Kultura / Ravnateljica Učilišta dala ostavku
383GO279557.jpg

Nešto više od godinu dana nakon što je, temeljem provedenog natječaja, Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta u Poreču imenovalo Irides Zović ravnateljicom, odlučeno je ponovno raspisati natječaj za to radno mjesto, jer je Zović dala ostavku.
Zović nam je rekla da je ostavka uvjetovana prevelikim obavezama, jer je usporedno vodila Učilište i osamostaljenu Gradsku knjižnicu kao v. d. ravnatelja te pokušavala dovršiti znanstveno usavršavanje. Magistrirala je prije nekoliko godina i nastoji završiti doktorski stupanj. Njen je prvi izbor Gradska knjižnica. Na dužnost ravnateljice izabrana je jednoglasno između šest kandidatkinja i kandidata (od glumaca preko novinara i akademskih slikara do profesora književnosti), a imenovana je na mandat od četiri godine početkom lanjskog svibnja. Prije toga je deset mjeseci bila v. d. ravnatelja.
Na pitanje ostavlja li Učilište da bi se profesionalno posvetila vođenju Gradske knjižnice, Zović nam je rekla da to ne zna te da joj je trenutno iznimno važno dovršiti doktorat. Za njenog angažmana na čelu POU-a, knjižnica, muzej i glazbena škola postale su samostalne ustanove, dovršena je obnova zgrade kazališta i sjedišta POU-a, a privodi se kraju i dogradnja aneksa, čime će se osigurati dodatni prostor za glazbenu školu.

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani