NEWS
VALFRESCO S-170422

Rasplesani mladi raznježili porečku publiku

DSC_0260-ples
19.05.2017. 18:49; ; Početna / Slider / Rasplesani mladi raznježili porečku publiku

Dan Zdravih gradova 20. svibnja obilježen je predstavljanjem 8. generacije porečke djece uključene u preventivni program Osnaživanje djece kroz ples-Rasplesani razredi . Plesom u dvorani Veli Jože , 18.05.2017. mladi plesači su raznježili publiku, izmamili osmjehe na lica i gromoglasno pljeskanje. Sve učenike porečkih 7. i 8. razreda, njih 250, iz porečke Osnovne škole i talijanske škole Bernardo Parentin pratili su mlađi učenici , poznanici i čitave obitelji. 

I ova generacija porečke djece demonstrirala je vještine plesa izvodeći latinoameričke i standardne plesove koje su naučili u 12 plesnih sati održanih u svakom razredu. U 8 godina uz podršku škola, Zdravog grada i profesionalnih plesača ovaj program lesa je prošlo 1200 porečke djece. Program je izuzetno dobro prihvaćen od djece, roditelja i učitelja.

Nastup su otvorili profesionalni plesači pulskog Plesnog centra Studio, vrhunski plesači i plesni pedagozi sa brojnim prestižnim nagradama koji svih ovih godina uspješno sudjeluju u porečkom preventivnom, zaštitnom programu poučavanjem djece vještinama plesa. Ples je i više od zabave. Ples je način komunikacije, povezivanja, neverbalnog kontakta, daje mogućnost rušenja socijalnih barijera,  jača samopouzdanja. Unapređuje odnos sa vršnjacima. U program Rasplesani razredi uključeni su svi razrednici koji na plesnim satima i samom nastupu plešu sa svojim učenicima i tako školu čine mjestom tople komunikacije i povezanosti.

Plasni nastup mladih Porečana upotpunile su voditeljice , učenice 8. razreda, Nensi Brkić i Petra Tintor i odličan nastup učenika Etijana Šimića koji je imao solo točku pjevanja.

Mlade i sve prisutne pozdravila je koordinatorica Zdravog grada Poreč, Nataša Basanić Čuš riječima: „….. prelijepo je vidjeti vas u ovako velikom broju u  zanimljivoj i vedroj aktivnosti kao što je ples!

Vašim nastupom obilježavamo dan zdravih gradova RH i šaljemo poruku koliko su za život svakog čovjeka, a posebno mladih,  važni zdravi životni izbori … ,a  upravo ples je zdravi izbor za život.

 Najljepše od svega  je što je škola, kao mjesto učenja gradiva, u Poreču postala mjesto na kojemu se  mladi Poreča već 8. godinu zabavljaju kroz ples i uče vještinu vrijednu za život. Prve generacije naših školskih plesača danas su 22 godišnjaci .. studenti ili zaposleni mladi .. koji se svi redom i danas sa veseljem sjećaju svojih prvih plesnih koraka u školi , a mnogi kažu da i danas plešu … To je ono što smo vam željeli dati .. priliku da plešete , da zavolite ples i da plešete kroz život.

Želim vam puno prilika u životu u kojima ćete se zabavljati i opuštati uz ples!“

 

Zdravi grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email