NEWS
Best of Poreč

Share Istria – virtualno putovanje Istrom

20170519_115445
19.05.2017. 20:38; ; Početna / Gospodarstvo / Share Istria – virtualno putovanje Istrom

Turistička zajednica Istre u goste je pozvala influencere na društvenim mrežama koji  boravak na polutoku koriste za promociju Istre u cijelom svijetu…

Nakon dva izrazito uspješna izdanja destinacijske marketinške kampanje pod nazivom Share Istria, Turistička zajednica Istre nastavila je ciklus ovog zavidnog online projekta i u 2017. godini. Novo izdanje dovodi u destinaciju nove uspješne i popularne blogere, fotografe i putopisce, poznatije kao travel influencere, s jednostavnim ciljem: promovirati Istru na svjetskoj razini uz najkvalitetnije turističke ambasadore današnjice.

Kampanja Share Istria započela je 2015. godine, postavljajući visoku ljestvicu njenim narednim izdanjima već na početku: 33 influencera iz 11 zemalja generiralo je više od 400 objava uz ostvarenih 7 i pol milijuna impresija, što znači da su njihove objave o Istri bile prikazane 7 i pol milijuna puta na društvenim mrežama.

Prvi su rezultati bili uvjerljiv motiv županijskoj Turističkoj zajednici da organizira i drugo izdanje koje je potvrdilo uspjeh prvotne ideje o ovoj kreativnoj i učinkovitoj destinacijskoj promociji, zabilježivši sljedeće rezultate: 47 influencera iz 20 zemalja u 2016. godini ostvarilo je potencijalni broj impresija od 5,5 milijardi, doseg objavljivanog sadržaja od čak 254 milijuna korisnika te više od 3 milijuna interakcija na društvenim mrežama.

Ovogodišnje izdanje kampanje obilježeno je konferencijom za novinare održanom u petak, 19. svibnja u hotelu Nautica u Novigradu. Brojne goste pozdravili su u ime Istarske županije pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković te direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Veliku su podršku kampanji dali su i izvanredni međunarodni strateški partneri Share Istria projekta, tvrtke BMW, Turkish Airlines i Mastercard® koje su prepoznale inicijativu Share Istria kao kvalitetan projekt za povezivanje svog brenda s destinacijom Istre.

Edita Dongović, PR i marketing direktorica BMW/Tomić & Co, izrazila je veliko zadovoljstvo četverogodišnjom suradnjom s Turističkom zajednicom Istre na različitim projektima. Osim modela BMW 4 i 6 kao dio zajedničkog projekta BMW-a i Turističke zajednice, BMW Coast Drive, dio voznog parka je i električni model I3, što potvrđuje podržavanje oba partnera u nastojanju pozicioniranja Istre kao održive i ekološki osviještene destinacije.

Turkish Airlines, nekoliko godina zaredom proglašena najboljom europskom aviokompanijom, drugi je put strateški partner kampanje. Predstavnica marketinga Turkish Airlinesa Sabina Čerimagić navela je kako je Share Istria odličan primjer suradnje jedne destinacije i aviokompanije te istovremeno i izuzetna prilika za međusobnu promociju na digitalnim kanalima u okviru turističke industrije.

Helena Trajkovski, direktorica marketinga za Hrvatsku i Sloveniju u kompaniji Mastercard istaknula je: „Ovo još bogatije izdanje projekta Share Istria još je jedan korak u izgradnji neprocjenjive reputacije ove regije. U svakom slučaju, veselimo se što smo dio ove priče koja promiče Hrvatsku na globalnoj karti – to je segment u kojem za ovu godinu u Mastercardu imamo velike planove.“

Denis Ivošević osvrnuo se i na važnost suradnje sa partnerima u Istri – od lokalnih turističkih zajednica i hotelskih kompanija do  restorana, vinara, uljara i cjeokupnim sustavom turističkih čimbenika, jer tako uložen trud zapravo izgrađuje i pozicionira Istru kao poželjnu svjetsku lifestyle destinaciju.

Na konferenciji su sudjelovali i uspješni blogeri i autori na društvenim mrežama s područja Hrvatske koji su i sami imali priliku tijekom nekoliko dana istražiti istarske itinerare: Josip Kramarić, začetnik jednog od najpoznatijih profila na Instagramu koji promoviraju Hrvatsku (@croatia_instagram), Domagoj Sever, popularni travel fotograf i ovjenčan nizom nagrada i priznanja na fotografskim natječajima (@domagojsever), Mate Begonja, začetnik poznatog travel bloga Chasing the Donkey (@chasingthedonkeycroatia) te Jasminka Đaković, osnivačica Putopisa, poznate digitalne platforme i inbound putničke agencije (@putopis).

O kampanji Share Istria iz prve su ruke svoja iskustva prenijeli gosti iz inozemstva koji upravo borave u Istri u sklopu projekta: Scott Eddy iz Miamija, jedan od 10 najboljih influencera na području luksuznih putovanja, te braća Arvin i Robin Finger kreatori popularnog Instagram profila Discover Earth.

Scott Eddy, koji je posljednjih 17 godina proveo putujući svijetom i gradeći karijeru u digitalnom konzaltingu, naglasio je ljepote i kvalitetu Istre te posebno vinsku scenu nakon svega nekoliko dana boravka u destinaciji. Istaknuo je važnost autentičnosti u predstavljanju turističkog brenda na online platformama te da Istra sa svim svojim različitim karakteristikama i raznovrsnom ponudom ima priliku postići odličnu interakciju i uspjeh na društvenim mrežama.

Sunčani dan i odličnu atmosferu u Novigradu zaokružio je jedan od najistaknutijih chefova u Hrvatskoj, majstor kuharstva i nesvakidašnjih emocija Deniz Zembo, koji je svojim gastronomskim delicijama prisutnima dočarao djelić itinerara koje nudi program Share Istria.

Uz već prepoznatljivi hashtag #ShareIstria, priče o Istri mogu se pratiti, ali i dijeliti na društvenim mrežama Facebooku, Twitteru te Instagramu

 

Opširnije o kampanji:www.istra.com/shareistria

>> Fotogalerija Share Istria

 

foto: porestina.info

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani