NEWS

Ramsayev Uncharted o Istri fenomenalna je turistička propaganda za Hrvatsku

2021-09-20_00h16_54
20.09.2021. 00:18; ; Početna / Gospodarstvo / Ramsayev Uncharted o Istri fenomenalna je turistička propaganda za Hrvatsku

Gordon Ramsay, u epizodi serijala Uncharted koja je večeras emitirana na National Geographicu, doslovno kaže: “Istra ima najbolje tartufe na svijetu. Zaboravljam talijanske tartufe.” piše plavakamenica.hr

Zatim globalno popularni škotski chef konstatira da Kumparičkini sirevi, za koje se “zna i u Londonu” spadaju među najbolje sireve na svijetu. Potom posjećuje neki maslinik, pa naglašava kako ni jedno talijansko ni španjolsko ulje nije bolje od istarskog maslinova ulja.

Uz sve to, Ramsay nekoliko puta ponavlja tezu da je Hrvatska zapravo sleeping beauty, netaknuta zemlja za razliku od visoko komercijalizirane Italije s kojom je uspoređuju. Nikad, ni u jednom masovnom mediju nitko nije toliko srčano i kvalificirano afirmirao hrvatsku gastronomiju kao Gordon Ramsay u istarskoj epozodi svog serijala Uncharted. Riječ je o upravo fenomenalnoj propagandi za hrvatski turizam, kakva se ne može platiti.

Ramsay je emisijom o Istri napokon počeo ucrtavati Hrvatsku na gastronomsku kartu Europe, jer Ramsaya gleda i prati vrlo mnogo ljudi i jer je on chef sa 16 Michelinovih zvjezdica: Gordon Ramsay nije neki influencer koji nema pojma o čemu govori ni fejkani celebrity chef.

Ramsay spada u manju grupu najkompetentnijih kuharskih profesionalaca i zato njegove ocjene da Istra ima najbolje tartufe, najbolje ulje i jedan od najboljih kozjih sireva na svijetu, imaju specifičnu težinu. Osim što promovira Hrvatsku, istarska epizoda Uncharted bila je prilično zabavna, a veliki chef David Skoko fotogeničan kao sam Cary Grant, uobičajeno je briljirao pred kamerama.

Print Friendly, PDF & Email