NEWS
valfresco

Radu Studia Sonda za Ministarstvo zaštite okoliša i energetike nagrada IdejaX za kreativnost

Sonda_8373_Low
17.04.2020. 00:56; Učitavanja: 491; Početna / Gospodarstvo / Radu Studia Sonda za Ministarstvo zaštite okoliša i energetike nagrada IdejaX za kreativnost

Na najvećem nacionalnom natjecanju kreativnosti, Ideja X, koje već 10 godina nagrađuje ideje koje pomiču granice, Studio Sonda i ove godine ponavlja svoj uspjeh i osvaja nagradu, ovoga puta u kategoriji Korporative komunikacije, radom Beskrajna čestitka, osmišljenim za Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Beskrajna čestitka nagrađena je brončanom nagradom IdejaX.

“Prije svega ponosni smo jer je rad prepoznat i od strane struke i kolega, a osobito jer je riječ o blagdanskoj čestitci, dakle prilično skromnom uratku  zasigurno realiziranom s najmanjim budžetom od svih prijavljenih radova, a koji je nagrađivanjem stavljen uz bok kampanjama velikih tvrtki koje imaju značajne budgete i velike produkcije za realizaciju. To samo još jednom dokazuje snagu ideje i kreativnosti te kako ne postoje velike i male ideje. Također nas veseli činjenica da je tema bliska onome čemu Studio Sonda i inače kroz višegodišnje djelovanje pridaje iznimnu pozornost: očuvanju prirode, energije, održivosti, iskorištavanju rabljenog. To dokazuje konzistentnost u našem radu, ali i da male stvari mogu činiti velike promjene”, ističu kreativni direktori Studia Sonda, Jelena Fiškuš i Sean Poropat. 

O radu:

Beskrajna čestitka

Svakoga dana imamo priliku zaštititi, reciklirati, očuvati i produljiti vijek trajanja stvarima koje nas okružuju. Zato ‘Beskrajna čestitka’. Osmišljena je kao rješenje na upit Ministarstva zaštite okoliša i energetike za blagdanskom čestitkom (Božić i Nova godina). Kako su u srži poslovanja Ministarstva upravo zaštita i očuvanje resursa, logično je da koncept promišlja čestitku koja, za razliku od onih klasičnih, poziva korisnika na ponovnu i opetovanu uporabu.

Zasluge:

  • Jelena Fiškuš i Sean Poropat / Studio Sonda / Kreativni direktori
  • Ana Tavić / Studio Sonda / Copywriter
  • Matko Plovanić / Studio Sonda / Dizajner
  • Mladen Gvozden / Studio Sonda / Glavni account manager
  • Kristina Posilović/  Ministarstvo zaštite okoliša i energetike/ glasnogovornica
  • Ana Mikulić / Ministarstvo zaštite okoliša i energetike / v.d. voditeljice Samostalne službe za odnose s javnošću i protocol

Prošle godine je Grand Prix IdejeX za iznimno ostvarenje završio u rukama Studia Sonda za rad Piquentum – kolekciju kroz koju govori priroda (naručitelj Vinski podrum Buzet). Isti rad nagrađen je brončanom nagradom na najvećem svjetskom natjecanju kreativnosti u Cannes-u. Stigao je tako u Vižinadu, po prvi puta Cannes lion koji je ujedno i drugi osvojen u hrvatskoj povijesti. Ovogodišnjom nagradom Studio Sonda nastavlja uspješan višegodišnji niz afirmiranja na najvećem nacionalnom festivalu kreativnosti, i šire.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email