NEWS

RADOVI POREČKOG STUDIA SONDA IZLOŽENI NA ZGRAFU 10 (Zagreb)

07.05.2008. 00:00; ; Početna / Kultura / RADOVI POREČKOG STUDIA SONDA IZLOŽENI NA ZGRAFU 10 (Zagreb)
120Pomodni.jpg

Radovi kreativnog STUDIA SONDA iz Poreča izloženi su jučer u sklopu respektabilne međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija – ZGRAF 10, koja se odvija u Zagrebu u Domu HDLU-a od 6. Do 25. svibnja 2008.
Za sudjelovanje na ZGRAF-u 10 prijavljeno je preko 500 autora iz 23 zemlje, a selekcijska komisija u sastavu: Igor Čaljkušić, Dejan Kršić, Morana Radanović, Slavimir Stojanović (Slovenija) i Igor Stanišljević za izložbu je odabrala 185 radova iz 16 zemalja, među kojima i dva rada STUDIA SONDA.
Riječ je o katalog/plakatu izložbe HDLU-a Istre (Po)modni razgovori odabranom u kategoriji "Tiskana sredstva promocije" te dizajnu za skije iz ženske kolekcije skija Elana: Elan Mo Spice – Twintip 2007/08 odabranom u kategoriji "Specifični segmenti vizualnih komunikacija".
Organizator ZGRAF-a je ULUPUH, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti. SONDA je jedini studio iz Istre koji sudjeluje na izložbi

Više o radovima:

Pomodni razgovori
Kako je okosnica izložbe «Pomodni razgovori» problematiziranje pitanja tijela, reprezentacijske poruke mode, odijevanja i umjetnosti, te njihovih međusobnih odnosa unutar galerijskog i društvenog konteksta, znak izložbe izveden je spajanjem dva simbola: vješalice kao simbola mode i usana kao simbola razgovora (komunikacije). Katalog, koji je tiskan na krojačkom papiru, ujedno je i plakat formata B1 s perforacijom sa strane, kojom se izveo krojački metar, dok grafika oponaša krojni arak.

Elan Mo Spice – Twintip 2007/08

Skije MO Spice namijenjene su "free ride" skijašicama koje odlikuje avanturistički duh i pripadnost urbanoj  pop kulturi, ali istodobno i izražen stil te je u izradi korištena simbolika pop ikona  stvarajući razigranu cjelinu i vizualan kod svojstven ciljnoj skupini  koja zahtijeva originalan i krativan pristup u izražavanju vlastite osobnosti.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email