NEWS
valfresco

Radovi na uređenju sportskog igrališta porečke SŠ Mate Balote, uskoro i Dnevni boravak na otvorenom

1631226829_Igralište škola 6_1265838_resized
18.01.2019. 18:31; Učitavanja: 391; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Radovi na uređenju sportskog igrališta porečke SŠ Mate Balote, uskoro i Dnevni boravak na otvorenom

U tijeku su radovi na sanaciji sportskog igrališta Srednje škole Mate Balote u Poreču. Na igralištu površine 924 metra kvadratna (42x22metra), u sklopu radova skinut će se postojeći sloj derutnog asfaltnog pokrova, izvršiti sanacija podloge, te postaviti novi asfalt.

Izvođač radova je poduzeće Đusto d.o.o,. Poreč, za ukupan iznos od 200 tisuća kuna bez PDV-a, a rok za završetak je 30 kalendarskih dana.

Nakon završetka radova učenici i profesori Srednje škole Mate Balote planiraju kraj igrališta urediti Dnevni boravak na otvorenom. Intencija je prikupiti i na prikladan način reciklirati stare automobilske gume i pretvoriti ih u stolove i stolice, te osmisliti na otvorenom mjesto na kojem će učenici provoditi slobodno vrijeme između satova. U ugodnom ambijentu na otvorenom slobodno vrijeme mogu iskoristiti za učenje i druženje, a uz novo uređeno igralište naći će se i košarkaške lopte za rekreaciju.

Inače, Srednja škola Mate Balote bila je prva u Istri koja je prije godinu i pol otvorila srednjoškolski Dnevni boravak. Tada je uz organizaciju i pomoć ravnatelja Krešimira Bronića, te profesora, učenika i vanjskih suradnika u zgradi škole uređena prostorija namijenjena prvenstvo učenicima koji pauze između sati mogu povoditi u ovoj prostoriji, ugodno uređenoj i opremljenoj kaučevima, stolovima i stolicama. S obzirom da se inicijativa pokazala uspješnom i dobro prihvaćenom isto planiraju ostvariti i na otvorenom, u dvorištu škole.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email