NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Radionica „Mladi i poduzetništvo“ u utorak, 25.10.22. u Klubu za mlade

Klub za mlade Prec
23.10.2022. 10:00; ; Početna / Gospodarstvo / Radionica „Mladi i poduzetništvo“ u utorak, 25.10.22. u Klubu za mlade

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u utorak, 25. listopada 2022. u Klubu za mlade s početkom u 09.45 sati održat će se radionica namijenjena srednjoškolcima „Mladi i poduzetništvo“. Ispitivanje mladih u Poreču pokazalo je da više od polovice ispitanih (oko 65%) iskazuje interes za poduzetništvo, odnosno za razvoj poduzetničke ideje i osnivanje odgovarajućeg pravnog subjekta. Međutim, upitna je njihova informiranost o mogućnostima i prijetnjama kojim su mladi suočeni prilikom osnivanja vlastitog pothvata. Istovremeno, istraživanja pokazuju da u odnosu na populaciju mladih u cjelini postoji jaz između njihove poduzetničke namjere i stvarne akcije.

Kroz ovu radionicu sudionicima će se prikazati prilike i mogućnosti ulaska i ostanka u poduzetništvu, te kakve su poduzetničke sklonosti srednjoškolaca i kako one ovise o spolu, dobi, vrsti škole i poduzetničkih uzora u obitelji. Radionica će obuhvatiti i osobine ličnosti koje su prisutne kod onih poduzetnika koji uspješno savladaju sve prepreke koje im se nađu na poslovnome putu.

Kroz radionicu učenici će procijeniti svoje poduzetničke osobine, što se tiče motivacije, sklonosti i stavova o poduzetništvu. Radionicu će voditi dr.sc. Morena Mičetić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč.

Navedena radionica je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2022. koju već petu godinu organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email