NEWS
VALAMAR-S-sezona

Radionica Kava u 2: Od otkrića do turističke atrakcije – o jami Baredine u srijedu, 18. svibnja

Jama Baredine
16.05.2016. 14:10; ; Početna / Obavijesti / Radionica Kava u 2: Od otkrića do turističke atrakcije – o jami Baredine u srijedu, 18. svibnja

1973. godine otkrivena, 1986. proglašena spomenikom prirode, 1995. otvorena za turističke posjete, danas – jedna od najatraktivnijih turističkih atrakcija u Istri i široj okolici, a u našoj neposrednoj blizini! Saznajte sve o Jami Baredine!

Jama Baredine, pokraj Nove Vasi, svega 7 km od Poreča, zaštićeni spomenik prirode, bogat brojnim podzemnim skulpturama sačinjenih od stalagmita i stalaktita koji su nastajali tisućama godina, danas je vjerojatno najpoznatija po sigama u obliku Bogorodice i endemskoj čovječjoj ribici te po prekrasnoj zbirci starih poljoprivrednih strojeva kojom Silvio Legović, voditelj jame, speleolog, kolekcionar i instruktor speleologije, valorizira i njeguje povijest ovoga kraja i njegovih ljudi. Ali, znate li pozadinu razvitka ove priče? Kako je jama otkrivena, na koji je način prirodno dobro pretvoreno u turističku atrakciju? Što je sve bilo potrebno da se oko jame stvori i niz atrakcija kao centar za speleo-climbing, Galerija Konobon posvećena kruhu, maslinovom ulju i vinu, jedinstvena etno zbirka poljoprivrednih strojeva Traktor story te da je Jama Baredine danas turističko, edukativno, speleološko odredište?

Sve ovo i još mnogo zanimljivosti saznajte ove srijede, 18. svibnja 2016. godine u 14 sati u Gradskoj knjižnici Poreč na novom predavanju u sklopu ciklusa radionica za srednjoškolce i mlade “Kava u 2” naziva “Od otkrića do turističke atrakcije”. Pridružite nam se i vi na 3. katu Odjela za mlade, Trg Marafor 4, i saznajte kako povezati prirodu i turizam!

Print Friendly, PDF & Email