NEWS

Radi smanjenja troškova i učinkovitije županijske javne uprave smanjuje se broj odjela

25.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Radi smanjenja troškova i učinkovitije županijske javne uprave smanjuje se broj odjela

Radi smanjenja troškova i učinkovitije županijske javne uprave, smanjuje se broj odjela i osniva novi Upravni odjel za održivi razvoj koji će preuzeti poslove za koje je bio mjerodavan Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša te poslove, Upravnog odjela za gospodarstvo te Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze.

Zavod za prostorno uređenje ovom je odlukom postao samostalno tijelo a poslovi novog Odsjeka za međuregionalnu i međunarodnu suradnju izdvajaju se iz ureda župana i prelaze u Stručnu službu za poslove Skupštine i Poglavarstva županije. Poglavarstvo je prihvatilo i odluku o smanjenju naknade za koncesiju uzgajivačima školjaka.

Time se želi popraviti pogoršani materijalni status istarskih uzgajivača školjaka, a odluka će županijski proračun umanjiti za samo 20.000 kuna.

Odlukom Ministarstva zdravstva Istarskoj županiji je za iduću godinu odobreno oko 20.700.000 kuna za decentralizirane zdravstvene funkcije. U skladu s traženjem resornoga Ministarstva Županija predlaže da se glavnina, oko 19.000.000 kuna usmjeri na investicijsko ulaganje i tekuće održavanje ustanova istarskog zdravstvenog sustava

Radio Pula, gradpula.com

Print Friendly, PDF & Email