NEWS
valfresco

Pulski filmski festival razmatra alternativne mogućnosti prikazivanja programa

2020-07-10_19h19_33
10.07.2020. 19:20; Učitavanja: 49; Početna / Kultura / Pulski filmski festival razmatra alternativne mogućnosti prikazivanja programa

Direkcija Pulskog filmskog festivala (PFF) izvijestit će idućih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa, priopćili su iz PFF, nakon odluke Stožera o otkazivanju manifestacija zbog epidemije.

 Stožer civilne zaštite Istarske županije priopćio je ranije u petak da će se zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom u Hrvatskoj i zemljama oružja otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije u Istri, uključujući Pulski i Motovunski filmski festival te Međunarodni jazz festival u Grožnjanu.

 “Procjenjuje se da okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje COVID-19. To može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju, te dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji”, navodi se u odluci županijskog Stožera CZ.

 “Pulski filmski festival priključuje se općoj društvenoj odgovornosti u svrhu sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19. Stoga će tijekom idućih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture, Festival obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa”, priopćili su u petak poslijepodne iz Pula Film Festivala.

 Dodaju kako je u ovom izvanrednom društvenom trenutku, zdravlje publike, gostiju, filmskih autora i medijskih predstavnika zajednički jedini prioritet, te je prilagodba programa nužna kako bi poduzeli sve propisane mjere i slijedili upute za sveopću dobrobit. 

 Ovogodišnji 67. Pulski filmski festival trebao se održati od 18. do 26. srpnja a za Zlatne Arene trebalo se natjecati šesnaest filmskih naslova, od kojih pet u programu Hrvatskog filma i jedanaest u programu Manjinskih koprodukcija.

(Hina)

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S