NEWS

Pučko otvoreno učilište Poreč

13.12.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Pučko otvoreno učilište Poreč
612pou_glazbena.gif

Učenici Osnovne glazbene škole "Slavko Zlatić" pri Pučkom otvorenom učilištu Poreč nastupali su na Državnom natjecanju komornih sastava u Zadru od 09. – 11. prosinca 2004. godine. Četrnaest učenika Škole proteklih je dana pokazalo svoje umijeće zajedničkog muziciranja u različitim disciplinama i kategorijama. Između osamdesetak najboljih komornih sastava, svojim su nastupom postigli izuzetne rezultate i osvojili pet vrijednih nagrada.

Sestre Anamaria i Maria Bilandžić iz područnog odjela Vrsar, nastavnica Suzana Ursić, osvojile su drugu nagradu i najbolji su glasovirski duo u I. kategoriji.

Glasovirski duo: Karla Fatorić i Filip Tomaško iz OGŠ-e Poreč, nastavnica Sanja Radetić Fatorić, osvojili su treću nagradu u I. kategoriji.

Glasovirski duo: Boris Knežević i Vedran Žiković, nastavnik Jerko Crljenko, osvojili su drugu nagradu i najbolji su glasovirski duo u II. kategoriji.

U disciplini neklasičnih komornih sastava u I. kategoriji duo harmonika: Federica Vivoda i Doris Brajković, nastavnice Vilijana Šugar i Ana Šterpin, osvojile su drugu nagradu.

U disciplini tria u I. kategoriji, trio flauta: Sonja Stojnić, Jelena Njegovan i Monika Vladišković, nastavnica Samanta Stell, osvojile su treću nagradu.

Trio gitara: Stephanie Stelko, Arian Santrač i Patricia Počanić, nastavnik Vlade Brzović, u istoj kategoriji postigao je vrlo visoke bodove i dobio priznanje za sudjelovanje.

Već samo sudjelovanje i nastup učenika na Državnom natjecanju, velik je uspjeh i poticaj svim učenicima i njihovim nastavnicima za daljnji rad, a osvojene nagrade još su jedna potvrda da grad Poreč ima puno talentirane i vrijedne djece koja već tradicionalno postižu sjajne rezultate i osvajaju nagrade na Državnom natjecanju.

Komorno muziciranje u ranoj dobi glazbenog obrazovanja, kao što je osnovna glazbena škola, izuzetno je zahtjevno jer treba uskladiti dvije ili tri mlade osobe, različitog karaktera i temperamenta. Porečki učenici i njihovi nastavnici svojim entuzijazmom i radom pokazali su ljubav i zadovoljstvo zajedničkog muziciranja, a rezultati ni ovaj put nisu izostali.

Predstojnica Škole: Ravnateljica Učilišta:

Sanja Radetić Fatorić, prof. Gordana Restović, dipl. iur., prof.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email