NEWS
Ljekarna

Pucnjava i okršaj u Kašteliru

22.09.2010. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Pucnjava i okršaj u Kašteliru
783198355.jpg

Zoran L. (36) i Luciano B. (39) lakše su ozlijeđeni nakon sukoba koji se u srijedu oko 13.50 sati dogodio u kafe baru La Kabana u Kašteliru. Armando Arbanas koji je izazvao okršaj i potegnuo pištolj, i to navodno zbog duga koji je jedan od dvojice pretučenih imao prema njemu, pobjegao je s mjesta sukoba, ali se navečer predao policiji.

Predao se u 20:25 sati u postaji Poreč, povrdila je policija.

Ozlijeđeni Zoran L. je jedan od suvlasnika La Kabane. Drugi suvlasnik, koji nije želio da mu objavimo ime, nam je rekao:

– Gosti su sjedili na terasi kafića kada je došlo do tučnjave. Sudjelovale su ukupno tri osobe. Jedan je potegnuo pištolj. Prvo je valjda prijetio pištoljem i onda je udario mog kompanjona tim pištoljem po glavi. Udario je pištoljem po glavi još jednog muškarca. Nakon toga jednom je pucao u tlo. Sva trojica znaju se od ranije.

Luciano B., koji je ozlijeđen u okršaju, u telefonskom nam je razgovoru ispričao:

– Vlasnik kafića i taj čovjek, kojeg ja ne poznajem (Armando Arbanas, op.a.), počeli su se naguravati. Moje društvo je sjedilo za drugim stolom, a kad smo vidjeli naguravanje ustali smo. Taj meni nepoznati čovjek je tada na mene bacio pepeljaru i počeo me udarati nekakvom palicom. Potom je ispalio hitac iz pištolja.

Dodao je da u kafiću nije bilo potezanja sjekira, kako su mediji prvotno spekulirali.

Istarska je policija na svom web portalu izvijestila da je Centar 112 prvi zaprimio dojavu o pucnjavi, ali i o tome da su u pucnjavi ozlijeđene dvije osobe. Na mjestu događaja policajci su zatekli dvije osobe s lakšim ozljedama, i to ozljedama zadobivenim u tučnjavi, a ne vatrenim oružjem.

Neslužbeno smo saznali da je Armando A. bivši pripadnik specijalne policije te da se s mjesta obračuna udaljio u automobilu stranih registracijskih oznaka.

Policajci s pancirkama i naoružani dugim cijevima raspoređeni su u blizini svih većih mjesta i na cestama koje vode prema graničnim prijelazima. Prvi policijski punkt postavljen je već na staroj cesti za Pulu, odnosno kod benzinske crpke u Baderni. Na ulazu u Vodnjan sa zapadne strane policija je na desnoj traci u smjeru Puli usporavala promet i kontrolirala vozila.

Ispred kafića La Kabana smo zatekli policajce koji su još uvijek obavljali očevid. Policijska traka, osim neposredno ispred kafića, bila je razvučena i preko zidića u smjeru obližnjeg vinograda. Upravo su na tom mjestu obilježena tri traga. Koliko smo uspjeli razaznati jedan od njih označavao je krv na tlu.

Dežurni istražni sudac Svetislav Vujić nije izlazio na mjesto događaja već je očevid prepustio policiji. (Napisao i snimio Srećko PERŠIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email