NEWS

Prvi saziv dječjeg vijeća održao konstituirajuću sjednicu u Vižinadi

IMG_20231124_093403
24.11.2023. 19:13; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Prvi saziv dječjeg vijeća održao konstituirajuću sjednicu u Vižinadi

U petak 24. studenog održana je konstituirajuća sjednica prvog saziva dječjeg općinskog vijeća Općine Vižinada-Visinada.

Djecu koja su izabrana za vijećnike primio je načelnik Marko Ferenac u općinskoj vijećnici te odmah upoznao vijećnike s pravima i obvezama te s važnosti dječjeg vijeća u lokalnoj zajednici. Važnost je utoliko veća jer je riječ o Vižinadi, mjestu koje nosi epitet “Općina prijatelj djece”, a dječje želje, ideje i savjeti u Vižinadi imaju maksimalnu težinu i prioritet. Drugim riječima, djeca su ovdje punopravni članovi zajednice čije se mišljenje uvažava.

Osim načelnika sjednici su prisustvovale i pročelnica JUO-a Gordana Bottezar, zamjenica načelnika iz reda pripadnika talijanske nacionalne manjine Neda Šainčić Pilato, članica koordinacijskog Odbora “Općina Vižinada-Visinada prijatelj djece” Solidea Ferenac Perhat, i voditeljica Područne škole Vižinada, a ujedno i voditeljica Dječjeg vijeća prof. Loredana Koraca.
Nakon predstavljanja dnevnog reda sjednice članovi su se ponajprije predstavili se i iznijeli koji su bili njihovi motivi za kandidature Potom su tajnim glasanjem odabrali načelnicu dječjeg općinskog vijeća i njezinog zamjenika.
Načelnica je postala Elisa Bertoša, učenica 7. razreda PŠ Vižinada, dok je za zamjenika načelnice izabran Ronald Šifner, učenik 7. razreda PŠ Vižinada.

Načelnik Ferenac je čestitao novoizabranoj i prvoj načelnici dječjeg općinskog vijeća, kao i zamjeniku i svim ostalim članovima dječjeg općinskog vijeća te im zaželio mnogo uspjeha u radu.
Na kraju je pod točkom razno usvojen zaključak da se uredi okoliš škole, održava čistim školsko dvorište i igralište te nabave mreže za golove na školskom igralištu. Načelnik Ferenac upoznao je vijećnike s činjenicom da se trenutno izrađuje troškovnik radova sanacije i preuređenja školskog igrališta kojeg Istarska županija, kao osnivač škole, namjerava prijaviti na natječaj Ministarstva turizma i sporta u cilju osiguranja financijskih sredstava za sanaciju, a Općina Vižinada će u tom projektu biti partner.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email