NEWS

Prva nagrada Istarskog boćarskog saveza “Aleksandar Anzur” Zlatku Cetini

Zlatko Cetina (desno) i predsjednik IBS Frano Buda-2
04.05.2017. 15:30; ; Početna / Sport i rekreacija / Prva nagrada Istarskog boćarskog saveza “Aleksandar Anzur” Zlatku Cetini

Istarski boćarski savez je temeljem Pravilnika o nagradama i priznanjima ustanovio i nagradu za životno djelo u području boćanja “Aleksandar Anzur” koja nosi naziv prema nekadašnjem dugogodišnjem glavnom tajniku i dopredsjedniku FIB-e, te predsjedniku Hrvatskog boćarskog saveza, najistaknutijem hrvatskom boćarskom aktivisti u svijetu boćanja ikada.

Odlukom Izvršnog odbora IBS-a prva nagrada “Aleksandar Anzur” na nedavno u Pazinu održanoj sjednici Skupštine saveza dodijeljena je Zlatku Cetini iz Poreča.

Zlatko Cetina rođen je 12. srpnja 1951. godine, a iza sebe ima vrlo respektabilnu životnu, posebno sportsku biografiju. Bio je predsjednik IBS-a 1990-ih godina, član IO-a HBS-a, predsjednik, tajnik i trener Boćarskog kluba Istra Poreč. Kao član organizacijskog odbora sudjelovao je u organizaciji Europskog prvenstva 1994. godine u Zagrebu, instruktor je boćanja II. stupnja, nacionalni boćarski sudac, te prvi raffa sudac u Hrvatskoj koji je sudio na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 1995. godine.

Kao boćarski stručnjak obnašao je dužnosti izbornika seniorske, mlađeseniorske i juniorske reprezentacije Hrvatske na pet velikih međunarodnih službenih natjecanja, seniorskim svjetskim prvenstvima u kanadskom Hamiltonu 1995. i francuskom Lyonu 1997, Europskom prvenstvu u francuskom Saint Vulbasu 1996, te mlađeseniorskom Svjetskom prvenstvu u francuskom Neuvilleu 1994. i juniorskom Svjetskom prvenstvu u talijanskom Saluzzu 1994.

Na međunarodnim seniorskim prvenstvima hrvatski su reprezentativci pod njegovim vodstvom osvojili ukupno sedam medalja, Valter Ivančić u brzinskom izbijanju zlatnu na SP u Hamiltonu, dvije srebrne ekipno, te četiri brončane, Ante Papak u brzinskom izbijanju, te Alen Guštin, Sandro Gulja i Ante Papak u parovima na SP u Lyonu, odnosno Bojan Novak u brzinskom izbijanju i Valter Ivančić u preciznom izbijanju na EP u Saint Vulbasu.

Za svoj predani rad i sportsku aktivnost dobitnik je Povelje Hrvatskog olimpijskog odbora za postignute izvrsne rezultate na svjetskim i europskim prvenstvima.

(IBS)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email