NEWS
Ljekarna

Provalio u zapušteni hotel Empirej

msar2935766_0
05.03.2015. 17:59; ; Početna / Crna kronika / Provalio u zapušteni hotel Empirej

Zbog sumnje da je počinio tešku krađu u razdoblju od 1. travnja do 3. lipnja prošle godine, porečka policija je pritvorskom nadzorniku privela 24-godišnjaka iz Umaga u srijedu u prijepodnevnim satima. Sumnjiči ga se da je od 1. travnja do 3. lipnja prošle godine, provalio u nekoliko desetaka apartmana, odnosno 23, u sklopu apart hotela Empirej u naselju Molindrio na cesti Poreč – Funtana.

Naime, apart hotel je zatvoren i napušten godine prije navedenog događaja i već se godinama nalazi na meti prolaznika. Iako je izgrađen 2009. godine sa velikim planovima i dobrim početkom rada, nakon samo dvije godine je zatvoren i očito ostavljen na milost i nemilost. Za vrijeme našeg posjeta hotelu, nakon što je prijavljena provala u lipnju prošle godine, vidjeli smo da se cjelokupna građevina postepeno pelješi. U prednjem djelu hotela gdje se nalazi bazen i vanjski šank počupano je više prekidača, utičnica, plafonjera i električnih razvodnih kutija. Voda u bazenu je crna i vjerojatno se radi o kišnici koja se godinama skuplja. Ulazna vrata su obijena, inventar nekadašnje recepcije hotela je razbacan i uništen.

Podsjetimo da je neposredno prije otvaranja apart hotela 2009. godine, tadašnja vlasnica za naš list kazala da se radi o 22 luksuzna apartmana i dva penthouse apartmana veličine oko 300 četvornih metara. Rekla je da će gostu tijekom cijelog dana na usluzi biti posluga, da će ga navečer iznenaditi ružinim laticama po podu od tikovine, svijećama, a da će imati u uslugu masaže i manikure. Odmah nakon otvaranja pohvalila se s izuzetno dobrom posjećenosti i optimistički najavila daljnje poslovanje. No, kada smo posjetili hotel zatekli smo napis na kojem je pisalo da je hotel za sezonu 2011. zatvoren.

(M. S. Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email