NEWS
valfresco

Proteklog vikenda stigli i prvi ovosezonski gosti !

Polidor
Camp Polidor 16.5.2020.
18.05.2020. 23:41; Učitavanja: 774; Početna / Gospodarstvo / Proteklog vikenda stigli i prvi ovosezonski gosti !

Nakon što je prije 10 dana Hrvatska otvorila granice za strane državljane koji u Hrvatskoj imaju neku nekretninu ili plovilo, imaju poziv na poslovni sastanak ili pak imaju rezervaciju smještaja u nekom hotelu,apartmanu, kampu i slično, prošlog petka je već u ranim poslijepodnevnim satima došlo do velikih zastoja u prometu na istarskim graničnim prijelazima.

Kako doznajemo u turističkim zajednicama Poreča i Funtane, velika većina tursitičkih smještaja još je uvijek zatvorena i službenih datuma otvaranja pojedinih objekata za sada nemaju.

Izuzetak je Polidor Camping u Funtani, koji je svoja vrata gostima otvorio u petak, 15. svibnja i u kojeg je odmah došlo nekoliko gostiju.
Maistra je  objavila datum otvaranja većine svojih kampova, 29. svibnja (Valkanela, Porto Sole i Koversada u Vrsaru, te Polari u Rovinju).

Pa ipak ovog je vikenda prema podacima Turističke zajednice Grada Poreča na našem području boravilo 157 turista, od čega 66 stranih i 99 domaćih gostiju,

U Funtani se preko vikenda prijavilo 35 gostiju. Kao zanimljivost recimo da su u Camp Polidor stigli gosti čak iz Brazila !

Dakle, skromno ali sigurno, sezona je krenula, a možemo očekivati da će se broj gostiju značajnije povećati otvaranjem turističkih objekata ali i jasnim i ažurnim  informiranjem turista na referentnim internet kanalima, prije svega mislimo na Ministarstvo turizma i na HTZ, na čijim web-stranicama na žalost nismo uspjeli pronaći JASNU SLUŽBENU informaciju na stranom jeziku o mogućnostima dolaska u Hrvatsku za vrijeme korona krize ☹

Informacija na stranicama HTZa 18.5.2020 !

Izjave ministara i nadležnih osoba po raznim hrvatskim news portalima na hrvatskom jeziku na žalost malo će nam pomoći u informiranju stranih gostiju, koji čine veliku većinu u ukupnom broju turista na našem području.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S