NEWS

Protekli je tjedan za plesačice iz Urbane subkulturne baze USB POREČ bio vrlo uzbudljiv i dinamičan

18789340_1192359467536899_1765594981_o
30.05.2017. 13:39; ; Početna / Sport i rekreacija / Protekli je tjedan za plesačice iz Urbane subkulturne baze USB POREČ bio vrlo uzbudljiv i dinamičan

Između 7000 plesača pristiglih iz cijeloga svijeta, porečke plesačice su se ponovo istaknule svojim nastupima i koreografijama te postigle zapažene rezultate.

Usb-ovke su se natjecale gotovo u svim kategorijama i disciplinama.

Ove godine je to zaista bio veliki izazov jer vrhunski plesači iz najjačih klubova svijeta postavili su vrlo visoke kriterije.

Porečankama je bila to još veća motivacija jer marljivo i predano rade kroz cijelu godinu i želja da pokažu rezultat uloženog napora i truda bila je iznimno velika tim više što su u žiriju bila najpoznatija imena svjetske plesne scene kao što su Željko Božić, EZ Twins, Matic Zadravec, Almira Osmanović, Axel Olzinger, Mariano Carlini, Jose de la Cruz te mnogi ostali vrsni plesni pedagozi.

Plesna skupina Jump osvojila je dva prva mjesta isto kao i najmlađe skupine Zvrkice i Lutkice.

Grupa Stars osvojila je jedno prvo i jedno drugo mjesto, a plesačice iz plesne grupe Lollipop na postolju su bile za drugo osvojeno mjesto

Seniorke USB-a svojom su formacijom u izrazito jakoj konkurenciji popele se na sam vrh i zauzele prvo mjesto.

Solisti kao i parovi te male grupe bili su također izvrsni pa su u tim kategorijama osvojena dva prva mjesta, četiri druga mjesta i jedno treće mjesto.

Solisti koji su predstavili udrugu na najbolji mogući način u izrazito jakim kategorijama te postigli odlične rezultate jesu Petra Radojčić , Nina Puniš, Nina Cerin, Emili Ritoša, Emily Knapić, Gaia Mingon, Larisa Glavina, Leonarda Lovreković i Rea Knapić, a valja spomenuti kako su naše najmlađe natjecateljice Nika i Lara Brčić svojim duom osvojile žiri i zauzele čak drugo mjesto svojom simpatičnom koreografijom Let’s color the world.

Najbolja solistica bila je juniorka Nina Cerin koja je u konkurenciji A lige od čak 14 natjecatelja izborila prvo mjesto koreografijom Believe.

Rezultati su zaista vrijedni pohvale, a njihove voditeljice Adila Bidžos, Elisabeth Wertheim i Ivana Domazet izrazito su ponosne na sve svoje plesače i njihovo zalaganje koje je dovelo do sjajnih rezultata.

Čestitke idu svim klubovima iz Hrvatske jer su svojom kvalitetom plasirali se na 5.mjesto u ukupnom poretku država u finalu Dancestar-a.

Plesačice USB-a se zahvaljuju Gradu Poreču jer je omogućio sudjelovanje na tom velikom i važnom plesnom događaju za njih i za plesače iz udruge Mot 08 kojima također idu čestitke za osvojene nagrade i zapažene rezultate.

 

 

Ivana Domazet
Urbana subkultrna baza – USB Porec 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email