NEWS
Ljeto u Funtani

Korisnici i volonteri Doma u akciji „Hrvatska volontira 2017.“

Hrvatska volontira2
30.05.2017. 15:27; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Korisnici i volonteri Doma u akciji „Hrvatska volontira 2017.“

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Poreč su zajedno s volonterima sudjelovali u manifestaciji „Hrvatska volontira“. Tom je prilikom u Domu održana kreativna radionica na kojoj su izrađivane ukrasne vaze u salvetnoj tehnici, što je bila prilika da se i korisnici i volonteri okušaju u nečemu novom jer zajednički rad korisnika i volontera nosi veliku dobrobit za sve uključene.

Na kreativnoj radionici u Domu su uz domaće volontere sudjelovale i dvije volonterke Europske volonterske službe, koje volontiraju kroz projekt Erasmus+ koji se provodi u Domu po treći put. Emma iz Španjolske i Daria iz Ukrajine volontiraju u Domu i korisnicima pomažu u aktivnostima, a u Poreču će boraviti do siječnja 2018. godine.

U tjednu volontiranja, u Domu se održala i proslava rođendana na kojoj volonteri svirači uvijek naprave posebno veseli ugođaj kao i aktivnost „Sretne priče“ koja se provodi u suradnji s Gradskom knjižnicom Poreč u kojoj volonteri čitaju priče korisnicima.

Manifestaciji „Hrvatska volontira“ u Hrvatskoj se provodi od 2011. godine, i to svake godine krajem svibnja, a traje 6 dana. Prijavljivanjem raznih volonterskih aktivnosti, uključuje se velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje. Ove godine se manifestacija „Hrvatska volontira“ održala pod geslom: Dobro je za tebe. Dobro je za druge. Dobro je za tvoju tvrtku. Zavolontiraj se 🙂 

Dom Poreč poziva sve zainteresirane da se pridruže korisnicima i volonterima u volontiraju u Domu!

 

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email